15/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διάλυση και με τη βούλα!

      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Σε ενενήντα πέντε λέξεις στην επίσημη ανακοίνωση των αποφάσεων της χθεσινής γενικής συνέλευσης της ΑΕΚ συνοψίζεται το κλείσιμο ενός ιστορικού κύκλου που ξεκίνησε το 1979 και κράτησε 34 χρόνια.

 

Μιλάμε για την ύπαρξη της ΠΑΕ, που αποφασίστηκε να διαλυθεί και μπαίνει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, από τις 7 Ιουνίου, ημερομηνία στην οποία θα συνέλθει για τελευταία φορά η συνέλευση με μοναδικό θέμα το ξεκίνημα της διαδικασίας εκκαθάρισης.

 

Η χθεσινή έκτακτη συνέλευση, λοιπόν, έβγαλε νέο τριμελές δ.σ. με τον Κώστα Νεστορίδη, τον Ανδρέα Δημητρέλο και τον Αλέξη Αλεξίου και αποφάσισε τρία πράγματα:

 

1. Λύση εταιρείας και εκκαθάριση.

 

2. Διορισμός εκκαθαριστών.

 

3. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για διάφορα θέματα εκχωρήσεων της ΠΑΕ.

 

Επίσης, αποφασίστηκε να υποβληθεί δήλωση στη Football League, σύμφωνα με την οποία η ΑΕΚ δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

 

Ολα, πλέον, ακούγονται πολύ απλά, αλλά σίγουρα δεν είναι.

 

Πρόκειται για εξέλιξη που και να την ανέφερες ως ενδεχόμενο ακόμη και δυο μήνες πριν, πρώτον θα σου έλεγαν ότι βλέπεις όνειρα και δεύτερον μπορεί να έτρωγες και μερικές… ψιλές από οργανωμένους.

 

Οι τελευταίοι όμως χθες ήταν στα Σπάτα, περίπου πενήντα άτομα, για να διασφαλίσουν αυτό ακριβώς για το οποίο μπορεί να σε έδερναν αν το υποστήριζες μέχρι πριν λίγους μήνες: Την πτώχευση και τη διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

 

Η διαφαινόμενη δραστηριοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη σε μια εποχή που είχε εκλείψει κάθε προοπτική και κάθε ελπίδα για την ΑΕΚ, έχει προκαλέσει μια απίστευτη ανατροπή. Η ΠΑΕ διαλύεται, η ομάδα θα παίζει του χρόνου στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά το κλίμα στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου είναι… πανηγυρικό. Είπαμε, η έλλειψη προοπτικής.

 

Χθες στα Σπάτα, δόθηκαν και οι έμπρακτες αποδείξεις πως οι θέσεις που εξέφραζαν τις τελευταίες μέρες ο Δημητρέλος και οι εκπρόσωποι των μετόχων ήταν αληθινές. Αλλωστε, όταν δίνεις μια υπόσχεση στον Μελισσανίδη, μάλλον το τελευταίο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου είναι να την αθετήσεις. Κι αυτό συνέβη με τους ανθρώπους που έπρεπε χθες να πάρουν τις αποφάσεις.

 

Οι οπαδοί βρέθηκαν εκεί απλώς για να… επιβλέψουν, μη τυχόν και γίνει καμιά στραβή. Κάτι πήγαν να ψελλίσουν οι μικρομέτοχοι κατά της εκκαθάρισης, αλλά οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που αμέσως δόθηκε τέλος στην κουβέντα…

 

Το δεύτερο σημείο όπου στάθηκαν κάποιοι μικρομέτοχοι, ήταν το να αναλάβει η ερασιτεχνική τη διαχείριση των χρημάτων από τον Ψωμιάδη (αν ποτέ βέβαια υπάρξουν χρήματα) κι όχι ο εντολοδόχος της ΠΑΕ από εποχής Νικολαΐδη Χάρης Οικονομόπουλος. Και σε αυτό όμως μάλλον βρίσκουν… τοίχο.

 

Μπορεί για τον πολύ κόσμο να φαίνεται εντυπωσιακό το γεγονός πως άνθρωποι που είτε είναι σίγουρο, είτε ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και ποινικές ευθύνες, παίρνουν με τόση ευκολία αυτή την απόφαση, αλλά δεν είναι.

 

Η παρουσία του Μελισσανίδη παρασκηνιακά όλες τις τελευταίες μέρες, ήταν τόσο έντονη που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, σε συνδυασμό και με το «γκελ» που κάνει το όνομά του στον κόσμο.

 

Ανθρωποι όπως ο Δημητρέλος, ο Κασνακίδης, ο Αδαμίδης κι ο εκπρόσωπος του Νοτιά Βασίλης Σίμος, εκτός από το ότι έτσι κι αλλιώς ήταν αδύνατον να αντιτάξουν οτιδήποτε σε μια τέτοια πίεση, είχαν και κάποιο άλλο πιο σημαντικό ίσως κίνητρο. Δεν βρήκαν πουθενά να… ακουμπήσουν, για να πάρουν την ευθύνη μιας διαφορετικής εξέλιξης.

 

Η αδιαφορία του Νοτιά, για παράδειγμα, στο ενδεχόμενο πτώχευσης ήταν χαρακτηριστική. Ο Πέτρος Παππάς τα ίδια και… χειρότερα. Ο Χατζηιωάννου ξεκαθάρισε με τη δημόσια του ανακοίνωση, πως στηρίζει τη δραστηριοποίηση του «Τίγρη».

 

Ο Κανελλόπουλος ψάχνει τρόπο να δείξει κι αυτός προς τα έξω ότι θα βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τουλάχιστον για το γήπεδο. Ο Νάσος Θανόπουλος μπορεί να είναι ένα ικανότατο και με σημαντικές διασυνδέσεις στέλεχος του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, αλλά τον τρόπο να στηρίξει μόνος του μια προσπάθεια αντίδρασης στις εξελίξεις δεν τον έχει.

 

Scroll to top