Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

«Παίξτε μπάλα! Τι είναι αυτά που κάνετε; Είναι εμφάνιση αυτή;». Είναι μερικές μόνο από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ιβάν Σαββίδης στην κατσάδα που έριξε στους παίκτες του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο του αγώνα, όταν ακόμη το ματς με τον Ατρόμητο ήταν στο 0-0. Φανταζόμαστε εύκολα λοιπόν τα νεύρα του όταν στο τέλος η ομάδα του έφυγε χαμένη με 2-1 από το Περιστέρι στη χθεσινή πρεμιέρα των πλέι οφ.

 

Γιατί μπορεί το γκολ του Σαλπιγγίδη στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους να έφερε προσωρινά χαμόγελα στο πρόσωπό του, ωστόσο η ανατροπή του σκορ και κυρίως ο φτηνός τρόπος από τον οποίο ήρθαν τα δύο γκολ των γηπεδούχων φούντωσαν και πάλι τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

 

Σειρά στην κατσάδα πήραν ο Βρύζας (που είχε μια… ιστορική χειραψία με τον Ζαγοράκη, την οποία κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στη φάση του 0-1) με τον Τσιστιακόφ που έβλεπαν τον Σαββίδη να ωρύεται στη λήξη του αγώνα, έχοντας δίπλα του τον Ζαγοράκη και τη Μαρία Γκοντσάρεβα.

 

Μετά τις φωνές και τον εκνευρισμό ήρθε και ο προβληματισμός για το τι θα γίνει την Κυριακή στο ματς με τον ΠΑΣ, και κυρίως ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

 

Αν υπάρχει ένα καλό μέσα από το πατατράκ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι είναι ότι, προφανώς, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας αντιλήφθηκε ότι πρέπει να προχωρήσει σε σοβαρό σχεδιασμό το καλοκαίρι, αν θέλει να έχει ελπίδες να δει το όνειρό του να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή να γίνεται πράξη.

 

Είναι χαρακτηριστικό, με τον Φερνάντο Σάντος στην κερκίδα, ότι πριν από το παιχνίδι συζητιόταν το σενάριο να μείνει ο Γεωργιάδης πρώτος προπονητής μέχρι να ολοκληρώσει τη θητεία του στην Εθνική ο Πορτογάλος.

 

Ομως, η εικόνα της ομάδας -που φυσικά δεν είναι ευθύνη του Γεωργιάδη- έδειξε ότι χρειάζεται ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή, αφού ούτε ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Γενάρη μπόρεσε τελικά να διορθώσει την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ παραμένει το ίδιο προβληματικός στην άμυνα, έχει κάποια θετικά στοιχεία, αλλά και τον Κλάους ντεφορμέ στην επίθεση και είναι εντελώς αδούλευτος στα στημένα, όπως αποδείχθηκε για πολλοστή φορά.

 

Πλέον τίθεται σε αμφισβήτηση και ο στόχος της πρωτιάς στα πλέι οφ, αφού μετά την ήττα με 2-1, είναι απλώς έναν πόντο μπροστά από Ατρόμητο και Γιάννινα.

 

Σκόρερ: Ιγκλέσιας 72′, Σουμπίνιο 90′, Σαλπιγγίδης 60′.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παράσχος): Ράντμαν, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (76′ Μπάλλας), Σουμπίνιο, Ουντότζι (55′ Γκαρσία), Δημούτσος, Κούτσι (86′ Ναπολεόνι).

 

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Κατσουράνης, Φωτάκης, Ετο, Λίνο (78′ Σταφυλίδης), Καμαρά (85′ Γεωργιάδης), Λόρενς (59′ Λάζαρ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

 

Scroll to top