16/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γυναικείο καλοκαίρι

      Pin It

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ

 

getFile (61)Θα σας τα πουν τα κορίτσια του πολιτιστικού τμήματος της εφημερίδας μας βέβαια πιο αναλυτικά και πιο εμπεριστατωμένα στις διπλανές στήλες, ωστόσο έχω την αίσθηση πως τα δύο μεγαλύτερα ονόματα του Φεστιβάλ Αθηνών προέρχονται από τον χώρο της μουσικής (και δεν εννοώ τον Διονύση Σαββόπουλο, μη βιάζεστε). Από τον χώρο της ξένης μουσικής συγκεκριμένα που συνήθως ήταν ολίγον τι ριγμένος στο Φεστιβάλ. Πάτι Σμιθ λοιπόν, στις 22 Ιουνίου και Νταϊάνα Κραλ την 1η Ιουλίου. Και οι δύο παίζουν στο Ηρώδειο. Φανταστείτε τη διαφορά πάντως, κάντε τη σύγκριση: Πάτι Σμιθ στο Ηρώδειο και Λάνα ντελ Ρέι στη Μαλακάσα (στις 8 Ιουλίου). Οχι ότι μου φταίει η κακομοίρα η Λάνα, αλλά τη συμπονώ λιγάκι. Και σκέφτομαι όλους εμάς που θα βγούμε ξανά στον πηγαιμό για το Terra Vibe. Ακόμα και ο Οδυσσέας πιο γρήγορα γύρισε στο σπίτι του απ' ό,τι εμείς μετά τους Depeche Mode.

 

Γυναικείο το φετινό καλοκαίρι, καθώς φαίνεται. Λίγες ημέρες πριν από την Πάτι Σμιθ, εμφανίζεται και η Jessie Ware στην Τεχνόπολη, ενώ στις 28 Ιουνίου καταφτάνει και η Τζέιν Μπίρκιν στο Θέατρο Βράχων για ένα αφιέρωμα στον Σερζ Γκενσμπούργκ. Μαζί της θα είναι και η Δήμητρα Γαλάνη αλλά και ο Φοίβος Δεληβοριάς – παρεισέφρησε ο Φοίβος μέσα στις τόσες γυναίκες που υπάρχουν στο σχόλιο αυτό. Τυχερός…

 

Και η γυναικεία επέλαση συνεχίζεται. Οργιάζουν οι φήμες ότι η Αννα Παναγιωταρέα θα διοριστεί στο Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου. Αν είναι αλήθεια, θα αναγνωριστεί εμπράκτως από την κυβέρνηση η συμβολή της στο θέατρο και κυρίως στην υποκριτική. Αυτό το τελευταίο μπορώ να το βεβαιώσω κι εγώ, αν και μικρή η σχέση που διαθέτω με το θέατρο: την είχα δει την Αννα Παναγιωταρέα, αν δεν κάνω λάθος, μία φορά να βλέπει επιθεώρηση στο «Δελφινάριο». Ο σεβασμός που δείχνει η τρικομματική μας κυβέρνηση στον πολιτισμό είναι αδιαμφισβήτητος.

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

 

Scroll to top