16/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέα ένταση στην προανακριτική

      Pin It

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης αφαίρεσε τον λόγο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου την ώρα που έκανε ερωτήσεις στον Ι. Διώτη

 

Του Χάρη Ιωάννου

 

Σε τεταμένο κλίμα συνεχίστηκε και χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η τρίτη κατά σειρά εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει σοβαρά υπονοούμενα ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές παρέχουν ασπίδα προστασίας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο. Χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης αφαίρεσε τον λόγο και στην ουσία έθεσε εκτός διαδικασίας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν η βουλευτής άρχισε να κάνει… ενοχλητικές ερωτήσεις για πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ από τη Θεσσαλονίκη – ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τα αρχεία αυτά φέρεται ο κ. Διώτης να τα είχε ανοίξει μετά τις δύο συναντήσεις του με τον κ. Βενιζέλο, στις 8 Ιουλίου και στις 18 Αυγούστου του 2011.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέγνωσε τα εξής ονόματα, ρωτώντας τον πρώην εισαγγελέα αν τα γνωρίζει: Μόλα Οσάν Ογκλού Αλί, Βογιατζόγλου Αναστασία, Βογιατζόγλου Νικόλαος, Ρεβάχ Ισαάκ Ισί, έμπορος-Θεσσαλονίκη, Ρεβάχ Ρέινα Ρίνα – Θεσσαλονίκη, Στρατής Ιωάννης, Αραμπατζίδης Γεώργιος – Θεσσαλονίκη, Φρέρη-Νίκα Πηνελόπη, Σιγάλας Γεώργιος, Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, Κοσκινίδης Ανδρέας, Στογιάννη Τριανταφυλλιά – Θεσσαλονίκη, Καλογερίδης Ιωάννης – Πειραιάς, Σάφρα-Κουμανιώτου Ελένη – Τρίπολη Αρκαδίας, Νούλα Λωξάνδρα, Μπεναντόνα Αλμπέρτο, Ματζώρος Διονύσιος, Ρεβάχ Ζιακ Θεσσαλονίκη, Μπαρζιλάι Μπέλα – Θεσσαλονίκη, Μπαρζιλάι Ιάκωβος Ζακ Ζακ Θεσσαλονίκη, Μπαρζιλάι Ερικα Αθήνα, Βοζιατζόγλου Ελισάβετ – Θεσσαλονίκη, Τζεμιράλ SA, Αστάρ Τεχόλντινς.

 

Ο κ. Διώτης φέρεται ότι αρνήθηκε πως γνωρίζει κάποιο από τα παραπάνω πρόσωπα, ενώ σε επισήμανση της κ. Κωνσταντοπούλου για το όνομα της δημοσιογράφου του Καναλιού της Βουλής Ειρήνης Αναστασοπούλου, που εμφανίζεται με καταθέσεις 1,629 εκατ. δολάρια στη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ απάντησε πως τη γνωρίζει από το 1995.

 

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο Χρ. Μαρκογιαννάκης (Ν.Δ.), που είχε μόλις εισέλθει στην αίθουσα, και διακόπτει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. «Ηρθατε εδώ εσκεμμένα για να το προκαλέσετε αυτό. Η συμπεριφορά σας συνιστά υπόθαλψη. Είστε συνένοχος και έχετε και πολλαπλή εμπειρία σε αυτή την υπόθαλψη», επισήμανε σε υψηλούς τόνους προς τον πρόεδρο της επιτροπής η κ. Κωνσταντοπούλου με φωνή που ακουγόταν μέχρι έξω από την αίθουσα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. επικαλέστηκε το δικαίωμά του ως πρόεδρος να διευθύνει τη συζήτηση. Η κόντρα οδήγησε στην αφαίρεση του λόγου και στη μη καταγραφή στα πρακτικά των όσων έλεγε η βουλευτής από εκεί και πέρα, ενώ την απείλησε και με αποβολή από την αίθουσα. Η κ. Κωνσταντοπούλου αποχώρησε και κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής για παράσταση διαμαρτυρίας, όμως καθώς εκείνος απουσίαζε, τα… άκουσε ο α' αντιπρόεδρος Ι. Τραγάκης.

Scroll to top