Pin It

Οι κάτοικοι παραμένουν στα μπλόκα στις εισόδους του χωριού, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται αστυνομικές κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Αναβλήθηκε χθες για την προσεχή Τετάρτη η δίκη των τριών γυναικών από την Ιερισσό, λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισης. Την «πρόοδο της δίκης» είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας, παρά την απουσία των δικηγόρων. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, πάντως, έκανε δεκτό το αίτημα των τριών κατηγορουμένων γυναικών, παρά την εισαγγελική πρόταση και τις διαμαρτυρίες ορισμένων αστυνομικών ότι ταλαιπωρούνται να… πηγαινοέρχονται.

 

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ώς την αναβολή, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης.

 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Χαλκιδικής, Γιάννης Κυριαφίνης, κατήγγειλε δημόσια τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων. «Περίπου 100 αστυνομικοί περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., όταν η συνολική δύναμη για όλη τη Χαλκιδική ανέρχεται σε 350 άτομα», τόνισε.

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό σώμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις Σκουριές της Χαλκιδικής βρέθηκαν άλλωστε και στο επίκεντρο της συνάντησης του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Εκπρόσωποι των αστυνομικών εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

 

Ανησυχία επικρατεί όμως και στην Ιερισσό, όπου οι κάτοικοι παραμένουν στα μπλόκα στις εισόδους του χωριού, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται αστυνομικές κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους για εφόδους αστυνομικών τη νύχτα, «όπως τις έχουμε ξαναζήσει» λένε, προκειμένου να γίνουν έρευνες για το όπλο που πυροβόλησε τον 27χρονο τραυματία αστυνομικό.

 

Ν.Φ.

Scroll to top