Pin It

Παραδόθηκε σε Νίκο Αναστασιάδη και Ντερβίς Ερογλου

 

Λευκωσία – Ανταπόκριση Ακης Φάντης

getFile (21)Εγγραφο 70 σελίδων για το Κυπριακό, που αφορά τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που διεξήχθησαν μεταξύ των ετών 2008-2012, παραδόθηκε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων από τα Ηνωμένα Εθνη. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη χθες ο Τουρκοκύπριος Ιζέτ Ιτζιάν, ηγέτης του κόμματος «Ενωμένη Κύπρος», μετά από συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εγγράφου με γραπτή δήλωσή του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το έγγραφο παραδόθηκε χθες στο γραφείο του προέδρου, κατόπιν αιτήματος του Νίκου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης που είχε με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ. Το έγγραφο θα κοινοποιηθεί στους αρχηγούς των κομμάτων για σκοπούς ενημέρωσής τους, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος.

 

Ο κ. Ιτζιάν ανέφερε ότι το έγγραφο αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία μετάφρασης και ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο κατατέθηκε και στην ε/κ πλευρά και τον πρόεδρο Αναστασιάδη ή έστω αν το θέμα αυτό είναι γνωστό στην ε/κ κοινότητα. Μιλώντας μέσω μεταφραστή και απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι πρόκειται για έγγραφο εργασίας το οποίο δόθηκε στον κ. Ερογλου από τους αξιωματούχους των ΟΗΕ. «Νομίζω, φαντάζομαι, και ο κ. Αναστασιάδης είναι ενήμερος για αυτό το θέμα», συνέχισε.

 

Στο μέτωπο της οικονομίας, το υπουργικό συμβούλιο που συνήλθε χθες αποφάσισε την επιχορήγηση της αύξησης 15%, που θα προκύψει τα επόμενα 5 χρόνια, στα ενοίκια βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται σε κρατική γη, καθώς και τη μείωση της συνταξιοδοτικής αποζημίωσης κατά 10% σε όλους τους πρώην κοινοτάρχες.

 

Η απόφαση για επιχορήγηση των ενοικίων σε βιομηχανίες που βρίσκονται σε κρατική γη ελήφθη στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για μείωση του λειτουργικού κόστους των κυπριακών βιομηχανιών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την οικονομία, σημείωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είναι ένα μέτρο» είπε «που εντάσσεται στο γενικότερο πακέτο που θα ανακοινωθεί προς το τέλος Μαΐου για παροχή κινήτρων και προώθηση μέτρων ανάπτυξης της οικονομίας. Από το μέτρο αυτό το κράτος θα έχει απώλεια περίπου 3 εκατ. ευρώ».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιστορικό Ροής

 

Εκτύπωση

 

Επιστροφή

 

Scroll to top