17/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κουτσούμπας κατά πάντων

      Pin It

Ολομέτωπη επίθεση στους πολιτικούς αντιπάλους του ΚΚΕ, ρίχνοντας κυρίως το βάρος στην Αριστερά, εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο ανοιχτής συγκέντρωσης στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα αναρωτήθηκε «τι σόι καλό για το κοινωνικό σύνολο επιδιώκει η κυβέρνηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και μεγαλεμπόρων, όταν εκατομμύρια είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, υποαπασχολούμενοι, σύγχρονοι σκλάβοι του 21ου αιώνα», ενώ έψεξε «κάποιους ανανεωτές, δήθεν εκσυγχρονιστές, οι οποίοι με τις θέσεις τους για κοινωνική διαχείριση μέσω συνεταιρισμών της γειτονιάς, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η απάτη της αυτοδιαχείρισης και της συμμετοχής των εργαζομένων, μέσα από την ιδιωτικοποίηση, φέρνει την εξουσία στον λαό».

 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτενώς στα εργασιακά ζητήματα, λέγοντας μάλιστα ότι «η τρικομματική κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ως «ρεαλισμό» την υποχώρηση και την ενσωμάτωση στις απαιτήσεις της μεγάλης καπιταλιστικής εργοδοσίας» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι στελέχη της «χαριεντίζονται με «αριστερούς του γλυκού νερού», του σταρ σύστεμ, αναζητούν προστάτες και υμνητές από κάθε εγχώριο και διεθνή αστέρα που ανήκει στο διεθνές τζετ σετ της προσκυνημένης Αριστεράς».

 

Κάλεσε δε τον λαό «να μη στοιχηθεί σε ένα από τα σενάρια συμμαχιών είτε με κορμό τη Ν.Δ. είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επιτέθηκε σφόδρα σε «νέους σχηματισμούς τσόντες» που δημιουργούνται «για να απορροφούν τους κραδασμούς», όπως η κίνηση του Αλέκου Αλαβάνου. «Τα περί «κατοχής», «γερμανικής μπότας» που πάνε κι έρχονται από διάφορους, από εθνικιστές μέχρι οπορτουνιστές «επαναστάτες», στόχο έχουν να βγάλουν λάδι την ελληνική αστική τάξη», προσέθεσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

 

Οσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, τη χαρακτήρισε «ακραία φωνή του κεφαλαίου».

 

Νίκος Σβέρκος

Scroll to top