19/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η επιστροφή στο μέλλον

      Pin It

Η «νέα Λεωφόρος» προσφέρεται μόνο για επεισόδια

 

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Με την επιστροφή του στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός βάζει ταφόπλακα στο όνειρο των οπαδών του να τον ξαναδούν Ευρωπαίο, όπως τον είχαν συνηθίσει για πολλά πολλά χρόνια.

 

Με τα κουτσουρεμένα συμβόλαια, τις περικοπές δαπανών, την αποχώρηση από την Παιανία που θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια σε ένα-δυο χρόνια και το ναυάγιο της ιστορίας του Βοτανικού, είναι φανερό ότι η εγκατάλειψη του ΟΑΚΑ κόβει οριστικά τα πόδια της ομάδας και την οδηγεί σε επίπεδο από… Πανιώνιο και κάτω.

 

Δεν ξέρω ποιος ευφυής φαντάζεται ότι με το που θα γυρίσει το «τριφύλλι» στην παραδοσιακή του έδρα, το γήπεδο θα γεμίζει ασφυκτικά και θα γίνεται καυτή έδρα, χωρίς να έχει την ίδια ώρα την κατάλληλη ομάδα και τους απαραίτητους παίκτες που θα αποτελούν τον μαγνήτη για τον κόσμο. Ισως ο… ίδιος που πίστευε πως η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» θα έσωζε φέτος την κατάσταση.

 

Δεν έχει γίνει επίσης ένα σοβαρό γκάλοπ ανάμεσα στους οπαδούς (σε όλους τους οπαδούς και όχι στους οργανωμένους φανατικούς αναγνώστες των οπαδικών σάιτ) για να δούμε πόσοι, αλλά κυρίως ποιοι ενθουσιάζονται σε μια τέτοια προοπτική. Ποιος δηλαδή θα ξεκινήσει να πάει στο γήπεδο χωρίς να έχει χώρο να παρκάρει, υποχρεωμένος να βολεύεται σε κάθισμα που χωράει μισό άνθρωπο ή χωρίς την αυτονόητη δυνατότητα να βρει στο ημίχρονο μια αξιοπρεπή τουαλέτα. Αλλωστε, το βασικό που φαίνεται να ενδιαφέρει τους εμπνευστές του σημερινού λίφτινγκ είναι να ενοποιηθούν η 13 με τη 14 για να γίνει μια… μεγάλη Θύρα 13!

 

Κακά τα ψέματα, η επιστροφή στη Λεωφόρο σηματοδοτεί ένα τεράστιο πισωγύρισμα στις εποχές του Δομάζου και του Αντωνιάδη που απορώ πώς δεν το καταλαβαίνει κανένας από εκείνους που την προχωράνε…

 

Εκτός αν το ξέρουν και βολεύονται να είναι απλά πρόεδροι και διοικούντες σε μια ομαδούλα της σειράς, με ελάχιστο μπάτζετ, που μοναδικός της σκοπός θα είναι να παίρνει μέρος τυπικά στο πρωτάθλημα με στόχο και φιλοδοξία να καβατζώνει κάθε χρόνο την τεταρτοπέμπτη θέση για να εξασφαλίζει κάποια ψωροέσοδα από το Γιουρόπα ώστε να βγάλει και την… επόμενη χρονιά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 

Βέβαια, το ερώτημα είναι ποια λύση μπορεί να υπάρχει και ποια προοπτική μετά την αποχώρηση του Βαρδινογιάννη… Καμία. Αλλά κάτι τέτοιο δεν απασχολεί κανέναν.

 

Σε όλους αυτούς που ουσιαστικά διοικούν, φτάνει και περισσεύει ότι ο κυρίαρχος είναι ο Λαός για να μπορεί να τα κάνει μπάχαλο με την παραμικρή αφορμή, σ' ένα γήπεδο που πλέον προσφέρεται κυρίως για επεισόδια… Εκεί ήθελαν να τη φέρουν την ομάδα και τα κατάφεραν!

Scroll to top