Pin It

Ο ΜΠΕΚΑΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

 

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Η εξωγηπεδική ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι -αν όχι περισσότερο- το ίδιο συναρπαστική με αυτήν μέσα στα γήπεδα. Από νεαρή ηλικία, ο Αγγλος ήξερε να παίζει άριστα το παιχνίδι της δημοσιότητας και δεν είναι τυχαίο που, εδώ και 15 χρόνια, σχεδόν έχει ξεχάσει τι θα πει ιδιωτική ζωή.

 

Η σχέση του και μετά ο γάμος με την τραγουδίστρια των Spice Girls Βικτόρια Ανταμς ήταν το ξεκίνημα μιας κοσμοπολίτικης ζωής. Ενας όμορφος νεαρός και πολύ καλός ποδοσφαιριστής παντρεύτηκε το βασικότερο μέλος του πιο hot group στη Βρετανία εκείνη την εποχή.

 

Στην αρχή, η Βικτόρια τραβούσε στα φώτα της δημοσιότητας τον Ντέιβιντ, αλλά από τότε που διαλύθηκαν οι Spice Girls, συμβαίνει το αντίθετο. Εχουν μαζί τέσσερα παιδιά, για τα οποία μαθαίνουμε νέα συχνότερα απ’ ό,τι για τα μακρινά ανιψάκια μας.

 

Στο… παλμαρέ τους έχουν δεκάδες φωτογραφήσεις σε περιοδικά μόδας, πολλές αγαπημένες στιγμές, αλλά και αρκετές άτυχες.

 

Το 2004, έγινε γνωστό πως ο Μπέκαμ είχε εξωσυζυγική σχέση με την πρώην γραμματέα του, Ρεμπέκα Λους. Αμέσως μετά, εμφανίστηκε ένα μοντέλο από την Αυστραλία, ονόματι Σάρα Μάρμπεκ, που ισχυρίστηκε το ίδιο ακριβώς. Ο παλαίμαχος πια ποδοσφαιριστής είναι εμφανίσιμος και σαφέστατα θα μπορούσε να έχει στο κρεβάτι του όποια γυναίκα επιθυμούσε. Αν εξαιρέσουμε τη Μάρμπεκ, όμως, δεν φαίνεται να έχει σπουδαίο γούστο. Τη Λους δεν μπορεί να την πει κανείς όμορφη, ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα το 2010, όταν μία «ομάδα» από ιερόδουλες δηλώνουν ότι πέρασαν ένα βράδυ μαζί του.

 

Αλλο «μελανό» σημείο, η δήλωση της Βικτόρια πως «ο Ντέιβιντ πολλές φορές φοράει τα στρινγκ μου»…

 

Από κει και πέρα, ο Μπέκαμ έχει να επιδείξει σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο. Ηταν πρέσβης της UNICEF, ιδρυτής ενός σωματείου για την καταπολέμηση της μαλάρια, ενώ εκπροσώπησε πολλές φορές οργανώσεις κατά του AIDS. Επίσης, στην Παρί Σεν-Ζερμέν αγωνίστηκε δωρεάν για πέντε μήνες, καθώς τα χρήματα του συμβολαίου του πήγαν σε παιδικά νοσοκομεία.

 

Πέρα από την καλή ζωή και τη δημοσιότητα, λατρεύει και το χρήμα. Γι’ αυτό άλλωστε αποφάσισε να παίξει στο Λος Αντζελες και τους Γκάλαξι σε ηλικία 32 ετών. Το Χόλιγουντ τον κάλυπτε στα πάντα. Πέρα από το ποδόσφαιρο…

 

Ηρθε δανεικός στη Μίλαν δύο φορές, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν αγωνιζόταν στην εθνική Αγγλίας, που ήταν και το μεγάλο του μεράκι. Τεράστιο ήταν άλλωστε το «φάουλ» του εκλέκτορα της Ολυμπιακής ομάδας της Βρετανίας, Στιούαρτ Πιρς, που τον απέκλεισε από τους Αγώνες του Λονδίνου, παρότι αυτός δούλεψε πάρα πολύ για την επιτυχία τους. Του έμεινε τουλάχιστον η ανάμνηση να είναι από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους.

 

Αλλη μια σπουδαία θύμηση είναι η επίσκεψη στον Νέλσον Μαντέλα το 2003. Η Εθνική Αγγλίας επισκέφτηκε τη Νότιο Αφρική για φιλικό και ο «Μπεκς» ήταν αυτός που απόλαυσε το προνόμιο να καθίσει δίπλα και να συνομιλήσει με τον μεγάλο Αφρικανό ηγέτη.

 

Απειρες λέξεις μπορούν να γραφτούν για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Κάθε του νεύμα αποτελεί και είδηση.

 

Ακόμα και τώρα που αποχωρεί από την ενεργό δράση, θα απασχολεί την κοινή γνώμη. Θα συγκεντρώνει τα φλας των φωτογράφων σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, ενώ το πρόγραμμα στο μέλλον περιλαμβάνει… πολύ Κίνα, καθώς από τον Φεβρουάριο είναι ήδη πρεσβευτής του ποδοσφαίρου στην πολυπληθέστερη χώρα (άρα και αγορά) του κόσμου.

 

Ο Ντέιβιντ έχει και μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως και αρκετούς χορηγούς. Σαφέστατα ξέρει τι κάνει…

 

Scroll to top