19/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πανελλαδικές από άλλο πλανήτη

      Pin It

Γερμανικά νούμερα στα λύκεια όλης της χώρας φυλάσσονται από χθες, πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Διότι, σύμφωνα με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του αντισυνταγματάρχη Αρβανιτόπουλου, η σκοπιά είναι πια αυτοσκοπός. Το σχολείο του μέλλοντος χτίζεται με τα αυταρχικά υλικά του παρελθόντος. Καθηγητές ντυμένοι στο χακί, καθηγήτριες με ραφ συνολάκια και υποψήφιοι σαν μούτσοι στο τσούρμο των τριών κάπτεν της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως έδωσαν το «παρών» στην πρωινή προσευχή. Με τρεις καπεταναίους πάντως -και μάλιστα τέτοιας εμβέλειας- το πλοίο της Παιδείας θαλασσοπνίγεται ολοσούμπιτο στα βράχια.

 

Λεβεντιά καμαρωτή στα προαύλια νωρίς το πρωί. Ανεγνώσθη από μικροφώνου η Κυριακή Προσευχή -παρότι ήταν Παρασκευή- και εψάλη όχι ο εθνικός ύμνος αλλά το «Μακεδονία ξακουστή» – ακόμα και στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Μαθητές ανήκοντες στις αντάρτικες ομάδες της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ασκούν έντονη κριτική στην ηγεσία του σχήματος και τη συνδικαλιστική του παράταξη για τη στάση τους στη θυελλώδη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ όπου ανεστάλη η απεργία των εκπαιδευτικών, τραγούδησαν σιγόντο το «Αχ Μαρία, τα μπούτια σου» τα οποία ασφυκτιούσαν μέσα σε γαλάζιες ποδιές κάτω απ' το γόνατο.

 

Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με στολές αγγαρείας οδήγησαν τους νεοσύλλεκτους στις αίθουσες, αφού προηγουμένως τους υποχρέωσαν να μετρήσουν την περίμετρο των κτιρίων με τα στιλό διαρκείας που κρατούσαν στα χέρια τους. Επειτα τους μοίρασαν τη φωτοτυπία με τα θέματα, τα οποία τους καλούσαν να αναπτύξουν το φαινόμενο της αποξένωσης στην εποχή του Ιντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Η ζωή στα στρατόπεδα θα εξεταστεί στο μάθημα της Πατριδογνωσίας.

 

Στην πρώτη παράγραφο του κειμένου επισημαίνεται η «περιέργεια», η «κατακτητική διάθεση», το «διανοητικό παιχνίδι» και ταυτόχρονα το «αίσθημα μοναξιάς» που σπρώχνει τον άνθρωπο να εξερευνήσει νέους πλανήτες. Αποκαλύπτουμε ότι πρόκειται για δάκτυλο της επιτροπής λογοκρισίας. Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Αυστραλίας και άλλων χωρών διεμήνυσαν στον ανθυπομοίραρχο Σαμαρά πως δεν θα δεχτούν άλλους μετανάστες εξ Ελλάδος και του μπήκε στο μυαλό να μας εξακοντίσει στο υπερπέραν.

 

Στους Συριζαίους αντάρτες που απάντησαν ότι αρμόζει στην Αριστερά «να είναι η πολιτική ενσάρκωση του αγωνιστικού φρονήματος του κόσμου της εργασίας για τη συνέχιση των αγώνων για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας, για τη συνολική ανατροπή κυβέρνησης και μνημονίων» θα μπει ένα δεκαράκι χαριστικά, καθώς δεν είναι ολωσδιόλου εκτός θέματος.

 

Αίθριος θα είναι ο καιρός μολαταύτα και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Μια απ' τα ίδια και αύριο, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τα πελάγη θα δροσίζει μαϊστράλι 4 έως 6 Μποφόρ. Οι πανελλήνιες συνεχίζονται τη Δευτέρα με διάφορα μαθήματα. Και παθήματα…

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

 

 

 

 

Scroll to top