20/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Eισαγγελέας στο Λοιμωδών

      Pin It

Η διευθύντρια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των ειδικευόμενων γιατρών, με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας μπαίνει η επίσχεση εργασίας των γιατρών στο Νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά της διευθύντριας ότι ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Την έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευαγγελία Καρανίκα, μετά τη μηνυτήρια αναφορά της διευθύντριας διοικητικών υπηρεσιών, και την ανέθεσε σε πταισματοδίκη, ζητώντας να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «έκθεσης σε κίνδυνο ζωής» και «παράβασης καθήκοντος». Από σήμερα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση όλοι οι εμπλεκόμενοι.

 

Οπως έγινε γνωστό, η διευθύντρια κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά κατά των ειδικευόμενων γιατρών με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργου Βέργουλα. Οι ειδικευόμενοι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και, όπως υποστηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι έγιναν όλες οι ενέργειες ώστε να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά, αυτοί αρνούνται. «Φυσικά και οι γιατροί έχουν κάθε δικαίωμα να απεργούν, όμως δεν φταίνε σε τίποτα οι ασθενείς να τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η ζωή τους» δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Λοιμωδών.

 

Το πρόβλημα φέρεται να είναι ιδιαίτερα έντονο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς είναι μοναδικό στο είδος του στη Θεσσαλονίκη και εφημερεύει καθημερινά.

 

Σε αυτό λειτουργούν μία Παθολογική Κλινική 50 κλινών, μία Παιδιατρική 50 κλινών, Μικροβιολογικό Εργαστήριο (Αιματολογικό, Βιοχημικό, Μικροβιολογικό, Ανοσολογικό), Ακτινολογικό Εργαστήριο και Αντιλυσσική Μονάδα. Επίσης, έχει οριστεί ως Β' Κέντρο Υποστήριξης Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, ως «Κέντρο Αναφοράς Σαλμονελλών Μακεδονίας – Θράκης», ως «Κέντρο Ελέγχου περιπτώσεων Υπόπτων για Χολέρα στη Μακεδονία» και ως «Κέντρο Αναφοράς Ανθρακα στη Βόρεια Ελλάδα».

 

Ν.Φ.

Scroll to top