Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Οι τρεις ενδιαφερόμενες για το Τσάμπιονς Λιγκ νίκησαν, έστω και δύσκολα, αλλά αναγκαστικά η μία έμεινε έξω. Η Τσέλσι με το 2-1 επί της Εβερτον συμμετέχει απευθείας στους ομίλους, η Αρσεναλ με το «διπλό» στο Νιουκάστλ θα παίξει στα πλέι οφ του Αυγούστου, ενώ η Τότεναμ παρά το 1-0 κόντρα στη Σάντερλαντ θα λάβει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ, παρέα με την κυπελλούχο Γουίγκαν και την κάτοχο του Λιγκ Καπ, Σουόνσι.

 

Αν και αδιάφορη, η Νιουκάστλ έπαιξε στα ίσα και καλύτερα τους «κανονιέρηδες», που τα χρειάστηκαν. Ο Αρσέν Βενγκέρ πανηγύρισε έξαλλα με το σφύριγμα της λήξης και αμέσως μετά δήλωσε: «Εχουμε τα χρήματα για να κάνουμε μεγάλες προσθήκες το καλοκαίρι, ώστε να πρωταγωνιστήσουμε ξανά». Για τους «τουνς» αποχώρησε έπειτα από 20 χρόνια ο τερματοφύλακας Χάρπερ, που έβαλε τα κλάματα δύο φορές. Μία εν ώρα αγώνα, στο 37ο λεπτό, όταν οι οπαδοί φώναζαν το όνομά του (37 το νούμερο στη φανέλα του) και μία στο φινάλε.

 

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το κλίμα ήταν εορταστικό, μετά την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, και στο τέλος οι Τέρι-Λάμπαρντ πήραν το μικρόφωνο για να πουν στον κόσμο πως «είστε οι καλύτεροι οπαδοί σε όλο τον πλανήτη». Αυτοί που τον έβριζαν το τελευταίο εξάμηνο, φώναξαν τον Ράφα Μπενίτεθ στον αγωνιστικό χώρο για να τον χειροκροτήσουν. Ο Ισπανός δεν εμφανίστηκε και οι φίλαθλοι είπαν συνθήματα υπέρ του Ζοσέ Μουρίνιο!

 

Μεγάλη γιορτή έγινε στο παιχνίδι της Γουέστ Μπρομ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο, ενώ πριν από το ματς η μασκότ των γηπεδούχων τού έκανε δώρο ένα πακέτο τσίχλες! Το ματς ήταν πραγματική απόλαυση, με τις δύο ομάδες να είναι απαλλαγμένες από το άγχος και να έρχονται ισόπαλες 5-5!

 

Δάκρυα και στο «Ανφιλντ». Στο 1-0 της Λίβερπουλ επί της ΚΠΡ, ο Τζέιμι Κάραχερ αποχώρησε από την ενεργό δράση και η συγκίνηση ήταν εμφανής. Ο 35χρονος αμυντικός σκόραρε στο ντεμπούτο του το 1996, ενώ χθες είχε σουτ στο δοκάρι.

 

Scroll to top