Pin It

«Αν είχε κάνει κανείς μια προσφορά στους οπαδούς της Ατλέτικο λέγοντας… «δεν θα νικήσουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης επί 14 χρόνια, αλλά όταν τα καταφέρουμε θα είναι σε τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, μέσα στο γήπεδό τους, με αυτούς να σκοράρουν πρώτοι, να έχουν τρία δοκάρια και εμείς να νικάμε στην παράταση», σίγουρα θα συμφωνούσαν»!

 

Η παραπάνω τοποθέτηση είναι του Ντιέγο Σιμεόνε μετά τον θρίαμβο των «ροχιμπλάνκος» με 2-1 επί της «βασίλισσας» στον τελικό της περασμένης Παρασκευής μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και την κατάκτηση του 10ου Κόπα ντελ Ρέι της ιστορίας τους, τα λέει όλα. Και για την εξέλιξη του αγώνα (14’ Ρονάλντο – 35’ Ντιέγο Κόστα, 98’ Μιράντα) αλλά και για την ψυχολογία των παικτών και οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης, που επικράτησε της συμπολίτισσάς της για πρώτη φορά μετά το 1999, ύστερα από 25 αποτυχημένες απόπειρες.

 

Οπως είπε ο Μιράντα, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στην παράταση, «ήθελα να σκοράρω αυτό το τέρμα για όλα τα παιδιά που κοροϊδεύουν κάθε μέρα στο σχολείο τον γιο μου, επειδή είναι οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης!».

 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, νεύρα και κατήφεια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζοσέ Μουρίνιο αποβλήθηκαν και δεν πήγαν στην απονομή των μεταλλίων, κάτι που λόγω της παρουσίας του βασιλιά Χουάν Κάρλος στο πάλκο, δεν άρεσε στον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ. Αλλά και οι παίκτες είναι δυσαρεστημένοι με τον Πέρεθ, γιατί –όπως λένε- του είχαν πει ξεκάθαρα από τον Νοέμβριο ότι υπάρχει πρόβλημα με τον τεχνικό τους, του είχαν ζητήσει βοήθεια, του είχαν περιγράψει μια κατάσταση ανυπόφορη που σταδιακά θα κατέστρεφε οποιαδήποτε επιδίωξή τους… Οπερ και εγένετο!

 

Το μέλλον πάντως του Μουρίνιο είναι διαγεγραμμένο. Υστερα από τρία χρόνια, 1.101 ημέρες και μόλις τρία τρόπαια (όλα εγχώρια: Κύπελλο, πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ) φεύγει για την Τσέλσι, όπως αποκάλυψε στο περιβάλλον του.

 

Β.Π.

Scroll to top