30/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αυτάρκης ΠΑΟΚ με νέο γήπεδο

      Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Οι βόλτες του Ιβάν Σαββίδη με ελικόπτερο πάνω από τον νομό Θεσσαλονίκης δημιουργούν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια την ελπίδα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να ανοίξει το κεφάλαιο «νέο γήπεδο».

 

Ο ομογενής επιχειρηματίας, που πέταξε το Σάββατο πριν από το 1-1 με τον Ολυμπιακό πάνω από την πόλη για να δει χώρους, δεν κρύβει τη μεγάλη επιθυμία του να συνδυάσει την επένδυσή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με αυτό το φιλόδοξο project, κάτι που είχε φανεί από την πρώτη απόπειρά του να πάρει τον ΠΑΟΚ το 2006.

 

Τότε δεν είχε καταφέρει να βρει σημείο επαφής με τον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στον οποίο ανήκει το οικόπεδο και κατ' επέκταση και το γήπεδο της Τούμπας, ωστόσο έξι χρόνια μετά, οι συνθήκες έχουν αλλάξει.

 

«Δείξε εμπράκτως τη δύναμή σου μέσω της ποδοσφαιρικής ομάδας και ο δρόμος για να προχωρήσεις στην κατασκευή νέου γηπέδου θα είναι ανοιχτός», του διαμήνυσαν τα στελέχη του Α.Σ. ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, την περίοδο που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ.

 

Στόχος του Σαββίδη, όπως τον έχει αποκαλύψει σε στενούς συνεργάτες του, είναι μέσω της κατασκευής νέου γηπέδου και ενός εμπορικού κέντρου γύρω από αυτό, η ομάδα να αποκτήσει νέες πηγές εισόδων που θα την καταστήσουν αυτάρκη. Να μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται, χωρίς να χρειάζεται συχνά-πυκνά ο ίδιος να βάζει το χέρι στην τσέπη.

 

Λόγω του συναισθηματικού δεσίματος του κόσμου με την Τούμπα, θέλει να εξαντλήσει πρώτα απ' όλα τις δυνατότητες για δημιουργία νέου γηπέδου στον χώρο όπου βρίσκεται το υπάρχον, αλλά παράλληλα ψάχνει και εναλλακτικές λύσεις.

 

Αλλωστε, πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να μην τα βρει με τον ερασιτέχνη (αν και πλέον αυτό είναι μικρό), ενώ υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό κώλυμα, όπως τα ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν κάτω από το έδαφος, ή μία πιθανή προσφυγή κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Με τις πτήσεις του πάνω από τη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης επιθεωρεί 4-5 περιοχές που μοιάζουν κατάλληλες, καταρχήν για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου (στη συνάντηση με τον κόσμο του ΠΑΟΚ που είχε στο «Παλατάκι» είχε τονίσει ότι μπορεί να διαθέσει 50 εκατομμύρια ευρώ γι' αυτόν τον σκοπό) κι αν χρειαστεί και γηπέδου.

 

Πρόκειται για εκτάσεις δίπλα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στα πρώην στρατόπεδα Καρατάσου και Παύλου Μελά, στην Πυλαία, δίπλα στο Παλατάκι και κοντά στο αεροδρόμιο. Κάποιες ανήκουν σε ιδιώτες και σε κάποιες άλλες υπάρχει εμπλοκή του κράτους.

 

Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει δώσει εντολή και στη στενή συνεργάτιδά του Μαρία Γκοντσάρεβα να του κάνει μία μελέτη για την Τούμπα, για να γνωρίζει ακριβώς όλα τα δεδομένα, ενώ για το θέμα θα μετρήσει και η γνώμη του Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Ολα δείχνουν ότι, σε εύλογο χρονικό διάστημα, το θέμα θα απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα του ΠΑΟΚ.

Scroll to top