Pin It

 

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Ξεκινάμε από το πολύ μακρινό μέλλον. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει κρύψει ότι επιθυμεί ως τελευταίο σταθμό της καριέρας του τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Πορτογαλίας –και μετά να αποσυρθεί από την προπονητική.

 

Δεν έχει κρύψει ούτε το όνειρό του για τον προτελευταίο σταθμό: να επιστρέψει στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και να διαδεχθεί τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… Αρα είναι δεδομένο ότι πρέπει να περιμένει να αποσυρθεί ο Σκοτσέζος τεχνικός –κάτι που υπολογίζεται σε δύο-τρία χρόνια από τώρα.

 

Και από σήμερα έως τότε; Πού θα βρίσκεται ο Μουρίνιο; Θα παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης ή έχει χρόνο για άλλο ένα ετάπ, για παράδειγμα στο Παρίσι;

 

Το μάδημα της μαργαρίτας για το μέλλον του 49χρονου Πορτογάλου σταρ των πάγκων έχει ξεκινήσει από καιρό.

 

Το ότι η Παρί Σεν-Ζερμέν κουνάει τα πετροδόλαρά της μπροστά στο πρόσωπό του είναι δεδομένο. Βέβαια, οι άνθρωποί της κρατούν πάντα τα προσχήματα, ότι τάχα είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά του Κάρλο Αντσελότι και δεν έχουν λόγο να τον απομακρύνουν από την τεχνική ηγεσία.

 

Ομως, το φιλόδοξο project του Νάσερ αλ Χελαϊφί (αυτός που κάνει κουμάντο στον παρισινό σύλλογο, το δεξί χέρι του σεΐχη του Κατάρ) περνάει μέσα από την πρόσληψη του Μουρίνιο. Και είναι έτοιμος να του δώσει λευκή επιταγή, να του προσφέρει απόλυτες εξουσίες στον αθλητικό και οικονομικό σχεδιασμό της ομάδας. Κοινώς, όποιον παίκτη ζητήσει, να τον αποκτήσουν, και όποιον παίκτη δεν θέλει, να τον διώξουν…

 

Πού μπαίνει η Ρεάλ Μαδρίτης σε όλα αυτά; Οπως δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός την περασμένη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου, «στο τέλος της σεζόν θα καθίσουμε και θα μιλήσουμε με τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Ισως, τότε, ο σύλλογος να μη με θέλει πια. Δεν είναι μόνον το ζήτημα του τι θα θέλω εγώ». Ηταν μια δήλωση με… ζουμί, καθώς δείχνει πως τα «συννεφάκια» στον μέχρι πρότινος παράδεισο είναι αμοιβαία. Δεν ξεκαθαρίζει ο ίδιος αν θέλει να φύγει ή να μείνει, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως έχει εισπράξει ανάμεικτα μηνύματα από τη ζώνη των VIPs τού «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

 

Οσο για τους οπαδούς; Στη μαδριλένικη αρένα, προχθές, στο περιθώριο της νίκης με 3-0 επί της Αλκογιάνο για το Κύπελλο Ισπανίας, ακούστηκαν μερικές -χλιαρές είναι η αλήθεια- αποδοκιμασίες από μια πλευρά του γηπέδου, όταν η άλλη φώναξε ρυθμικά το όνομα του Μουρίνιο. Ο αρχηγός Ικερ Κασίγιας δήλωσε μετά, ότι «κάποιοι έχουν ασθενή μνήμη και είναι άδικοι με τον κόουτς. Ξέχασαν ότι πριν από μερικούς μήνες η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα με ρεκόρ βαθμών και γκολ. Είναι ένας προπονητής που μας έχει προσφέρει πολλά».

 

Ομως, ο κόσμος και η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης βλέπουν τη φετινή βαθμολογία: το -11 από την Μπαρτσελόνα και τις μετριότατες εμφανίσεις. Ο Πορτογάλος, πάντως, κρατάει στάση αναμονής. Γι’ αυτόν, το ιδανικό σενάριο είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και η αναχώρηση. Οπως έκανε πάντα στην καριέρα του, αφότου αγκάλιαζε την κούπα με τα μεγάλα αυτιά…

 

Scroll to top