29/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Chelsea? Last year!

      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Για την εικόνα της Τσέλσι (και) χθες, σίγουρα δεν φταίνε οι αποδοκιμασίες προς τον Ράφα Μπενίτεθ.

 

Υπό τις οδηγίες του Ισπανού τεχνικού, οι «μπλε» δεν έκαναν ούτε μία σημαντική ευκαιρία απέναντι στη Φούλαμ, η οποία θα μπορούσε να φύγει νικήτρια στο ντέρμπι του δυτικού Λονδίνου. Για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια, η Τσέλσι δεν σκοράρει σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς.

 

Συμπτωματικά σε αμφότερα τα παιχνίδια, κόουτς ήταν ο Μπενίτεθ… Αυτή τη φορά, ο κόσμος δεν γιούχαρε εξαρχής τον προπονητή, αλλά σταδιακά βλέποντας την ομάδα να μην «τραβάει». Στο 16ο λεπτό, όλο το «Στάμφορντ Μπριτζ» φώναξε συνθήματα υπέρ του Ρομπέρτο ντι Ματέο, ο οποίος φορούσε το «16» όταν έπαιζε ακόμα μπάλα.

 

Βασικός ξεκίνησε για τρίτη σερί φορά ο Γιώργος Καραγκούνης στη Φούλαμ. Ο διεθνής χαφ ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου και έκανε ελάχιστα λάθη στα 73 λεπτά που αγωνίστηκε.

 

Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι έκρινε τον αγώνα της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουέστ Χαμ. Ο Ολλανδός σκόραρε στο 33ο δευτερόλεπτο, σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Ομως, η ομάδα του φαίνεται πως επαναπαύτηκε σε αυτό και στο τέλος κινδύνευσε από τους Λονδρέζους, που έχασαν πολλές ευκαιρίες για ισοφάριση.

 

Στον πόντο ακολουθεί η Μάντσεστερ Σίτι, που κέρδισε με 2-0 μέσα στο Γουίγκαν. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επανέφερε στην ενδεκάδα έπειτα από καιρό τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος τον «αποζημίωσε», πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

 

Αρσεναλ και Λίβερπουλ απέτυχαν να νικήσουν, με τη δεύτερη μάλιστα να χάνει από την Τότεναμ. Η Νιουκάστλ είχε το «τρίποντο» στα χέρια της μέσα στο Στόουκ, όμως στο τέλος ηττήθηκε, κάτι που μπορεί να σημάνει την απομάκρυνση του προπονητή της, Αλαν Πάρντιου.

 

Τέλος, είχαμε την επιστροφή του Μαρκ Κλάτενμπουργκ στους αγώνες, έπειτα από ένα μήνα. Ο διαιτητής που κατηγορήθηκε ότι καταφέρθηκε ρατσιστικά ενάντια σε παίκτες της Τσέλσι και αθωώθηκε (στο ματς με τη Μάντσεστερ Γ., που ευνοήθηκε προκλητικά), σφύριξε στο ματς Σαουθάμπτον-Νόργουιτς 1-1.

 

Οι οπαδοί των γηπεδούχων τον χειροκρότησαν ειρωνικά και φώναξαν πολλά συνθήματα εναντίον του.

Scroll to top