Pin It

Για γέλια και για κλάματα είναι η ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με τα γκούλαγκ. «Ανατριχίλα και αποτροπιασμό» προκάλεσε στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος η αποστροφή τάχα μου του Σλοβένου φιλόσοφου Σλαβόι Ζίζεκ «όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν από εμένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ στη Σιβηρία».

 

Καταστάσεις κλαυσίγελου κατορθώνουν να δημιουργήσουν μόνο οι απύθμενα ηλίθιοι και στη Συγγρού τώρα τελευταία το επιτυγχάνουν με σχετική ευκολία. Εγκαλούν μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή χειροκρότησε αντί να αποδοκιμάσει τον συνομιλητή του σε κοινή τους εμφάνιση τις προάλλες στην Κροατία.

 

Ομως οι επιτελείς της Ν.Δ. αγνοούν κατά πώς φαίνεται τι εστί γκουλάγκ.Το εξηγούν αντιγράφοντας αυτολεξεί την πρόχειρη αναφορά της Βικιπαιδείας. Ορισμένες ομοιότητες των στρατοπέδων που έκλεισαν τη δεκαετία του 1950 με το σήμερα τούς αφήνουν παγερά αδιάφορους. Κακώς.

 

Υβρίζουν όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την κοινή λογική. Γκουλάγκ είναι το αρκτικόλεξο της υπηρεσίας η οποία επόπτευε τα σοβιετικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας που λειτούργησαν την περίοδο του σταλινισμού με τρόφιμους αντίπαλους του καθεστώτος, ήτοι αιρετικούς κομμουνιστές και εθνικές μειονότητες με καπιταλιστική μητρόπολη.

 

Λεβεντόπαιδα σαν τους συντάκτες της ανακοίνωσης ουδέποτε θα κινδύνευαν να βρεθούν σε παρόμοια κολαστήρια. Προαπαιτούμενο του να χαρακτηριστείς αιρετικός είναι το να σκέφτεσαι κι αυτό δεν το 'χουν. Αλλωστε οι οσφυοκάμπτες και τσανακογλείφτες της εξουσίας επιβιώνουν σε οποιοδήποτε καθεστώς.

 

Aρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα – καμιά σχέση με Σιβηρία. Ομως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα δώσουν βροχές στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά και καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, ενώ τα μετέωρα ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Μια απ' τα ίδια και αύριο με σοροκάδα έως 7 Μποφόρ.

 

Για την παράλληλη με τα γκουλάγκ υπηρεσία, την ντάλστροϊ, υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προϊόντων της καταναγκαστικής εργασίας, δεν γίνεται λόγος στην ανακοίνωση. Δεν θυμίζει λίγο ΤΑΙΠΕΔ; Αν γκουγκλάρετε «εκποίηση δημόσιας περιουσίας» βγαίνει πρώτο πρώτο. Ζούμε σε μια χώρα που εκχωρούνται, αντί πινακίου φακής, τα πλέον κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου κι αυτό ονομάζεται ανάπτυξη· στα ξένα αποδίδεται success story ή σωστότερα ντάλστροϊ.

 

Κι αυτό γιατί τόσοι και τόσοι επαγγελματικοί κλάδοι στο Δημόσιο τελούν σε επ' αόριστον επιστράτευση. Η δουλειά που προσφέρουν υπάλληλοι ντυμένοι στο χακί δεν ενέχει μια υποψία καταναγκασμού; Στον ιδιωτικό τομέα όσοι δεν απολύονται πληρώνονται έναντι. Το φαινόμενο έχει γίνει της μόδας με τις ευλογίες της κυβέρνησης φυσικά. Τα γκουλάγκ υπήρξαν μια ακραία εκδοχή εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων. Στην Ελλάδα βιώνουμε μια μεθοδευμένη πολιτική εξόντωσης της κοινωνίας. Ο Ζίζεκ τούς μάρανε.

 

Μετέωρος [email protected]

Scroll to top