Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Το τέλος του Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αναμενόμενο και απλώς επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ διά στόματος Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο «Special One»… πάπαλα από τον πάγκο της «βασίλισσας», όπου έκανε λίγα πράγματα στην τριετή θητεία του. Ενα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας πρόσφερε στον σύλλογο χωρίς καμία ευρωπαϊκή διάκριση. Απλά υπάρχουν τρεις συμμετοχές σε ημιτελικούς Τσάμπιονς Λιγκ…

 

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μ. είπε τα πράγματα με το όνομά τους: «Αναμφίβολα έκανε δουλειά στον σύλλογο. Πριν έρθει δεν μπορούσαμε να περάσουμε από τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα επιστρέψαμε στους καλύτερους». Πρόσθεσε όμως και την πικρή αλήθεια για τον Πορτογάλο προπονητή: «Το πρόβλημα είναι πως είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης και δεν συμβιβαζόμαστε με τη δεύτερη θέση. Είμαστε φτιαγμένοι για την κορυφή. Δεν μας αρκεί να συμμετέχουμε απλά στους “4” μιας μεγάλης διοργάνωσης».

 

Τα καρφιά προς τον Μουρίνιο δεν σταμάτησαν εδώ. Σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν η κόντρα του με τον Κασίγιας (χθες έκλεισε τα 32 του χρόνια και πρέπει να το γιόρτασε δεόντως…) έπαιξε ρόλο στην αποχώρηση του προπονητή, ο Πέρεθ απάντησε: «Οχι βέβαια. Ηταν ελεύθερος να παίρνει τις αποφάσεις που ήθελε. Αυτός ήξερε την ομάδα καλύτερα απ' όλους». Συμπλήρωσε, όμως, πως «πάντοτε στη Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει πίεση και ένταση. Ομως, με τον Μουρίνιο η κατάσταση ξέφυγε. Ηταν ανυπόφορη».

 

Και πώς να μην είναι, όταν τους τελευταίους μήνες παίκτες «δικοί» του, όπως ο Ρονάλντο και ο Πέπε, τσακώθηκαν μαζί του. Ο Μουρίνιο είχε κάνει… μπάχαλο τα αποδυτήρια των «μερένγκες», έβαλε τον εαυτό του πάνω από τον σύλλογο και τα αποτελέσματα φάνηκαν.

 

Παρ' όλα αυτά, τη σεζόν θα τη βγάλει στον πάγκο και στις 3 Ιουνίου το πρωί θα αποχωρήσει, λογικά για το Λονδίνο και την Τσέλσι.

 

Χρήματα δεν θα πάρει, αφού το συμβόλαιο, που τελείωνε το καλοκαίρι του 2016, λύθηκε κοινή συναινέσει και συμφώνησε να μην πάρει αποζημίωση.

 

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν δίστασε να ευχαριστήσει τον «Μου» για την προσφορά του, τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της ομιλίας του.

 

Οσο για το μέλλον; Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο βασικότερος στόχος. Ομως προς το παρόν η Παρί Σεν Ζερμέν αντιστέκεται. Χθες το πρωί, ο πρόεδρος της Ζερμέν Νασέρ Αλ Κελαϊφί δήλωσε: «Γνωρίζω πως έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εχουμε συμβόλαιο μαζί του και θέλουμε να το τιμήσουμε. Πάντως, σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα διαπραγματευτούμε μαζί τους».

 

Ο Πέρεθ, από τη μεριά του, υποστήριξε πως δεν υπάρχει ούτε καν συμφωνία με κάποιον προπονητή.

Scroll to top