Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Οι μυϊκοί τραυματισμοί που εμφανίζονται στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα κάνουν… παρέα στους υπόλοιπους εφιάλτες που κυνηγάνε την ομάδα από το τέλος της περσινής σεζόν. Λαγός, Φούντας, Μπουγαΐδης, Τσίτας, είναι οι τέσσερις που ταλαιπωρούνται αυτές τις μέρες, με τον τραυματισμό του πρώτου να είναι ο σοβαρότερος.

 

Το πιο ανησυχητικό, πάντως, είναι ότι οι τρεις, εκτός του Μπουγαΐδη, εμφανίστηκαν στο ματς με τον Λεβαδειακό.

 

Ο Λίνεν αγωνιά και ξέρει ότι δεν είναι θέμα τύχης. Ενημερώθηκε εξαρχής από το τιμ του ότι ήταν επιλογή του Βλάχου το καλοκαίρι οι ρυθμοί από πλευράς φυσικής κατάστασης στην προετοιμασία να είναι χαλαροί.

 

Κι αυτό γιατί ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ είχε τρομοκρατηθεί από τα επίπεδα φυσικής κατάστασης των πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας, δείγμα και της δουλειάς που γίνεται στην «Ένωση» στα πιο κάτω επίπεδα. Φοβήθηκε ότι αν τους πίεζε θα έπεφταν ο ένας μετά τον άλλο κάτω σαν τα κοτόπουλα. Βεβαίως, αυτό κινδυνεύει να πάθει πάλι τώρα η ΑΕΚ…

 

Να σημειωθεί επίσης πως υπάρχουν κι αρκετοί παίκτες που έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής, αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν ακολούθησαν κανονικά όλο το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Κοντοές και Κατίδης.

 

Στο ματς με τον Λεβαδειακό, ξεκάθαρα η ΑΕΚ μετά το 60′… παρέδωσε πνεύμα. Δεν υπήρχε ούτε ένας ποδοσφαιριστής από όσους ήταν στο γήπεδο που να έδειχνε πιο φρέσκος.

 

Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό που κάνει τον Γερμανό τεχνικό να ανησυχεί για τους τραυματισμούς. Είναι και τα προσωπικά του συμπεράσματα όσο καιρό βρίσκεται στην ομάδα, και κυρίως τα αποτελέσματα των τεστ, αιματολογικών εξετάσεων και λιπομετρήσεων που έχει κάνει ο ίδιος.

 

Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών, για παράδειγμα, που είχαν πρόβλημα στις λιπομετρήσεις είναι απογοητευτικός για ομάδα επιπέδου Σούπερ Λίγκα. Γι' αυτό ο Λίνεν έχει ασχοληθεί ακόμη και με το πρωινό που παίρνουν οι παίκτες και ζήτησε να συγκεντρώνονται όλοι στα Σπάτα πριν από τις προπονήσεις γι' αυτόν τον λόγο.

 

Σχετικά με τις αιματολογικές και πάλι είναι πολλές οι περιπτώσεις που τον έβαλαν σε ανησυχία. Υπήρξε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που προήλθε από ελαφρό τραυματισμό κι ενώ ήταν έτοιμος για είκοσι μέρες περίπου κι έπαιρνε κανονικά μέρος στις προπονήσεις, ο Λίνεν δεν τον έβαζε να παίξει γιατί φοβόταν με βάση τις μετρήσεις που είχε στα χέρια του, ότι μπορεί να… κατέρρεε στο γήπεδο. Παίκτης που με βάση τον προγραμματισμό(;) του καλοκαιριού λογιζόταν για βασικός…

 

 

Scroll to top