Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Μετά τον «πρώτο ενθουσιασμό» που σου αφήνει η ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ με την οριακή διαφορά τού 1-0 και τη «γλυκιά πίκρα» ότι θα μπορούσες να το πας μέχρι το τέλος, αποκτάς την ευχέρεια για την πιο ψύχραιμη προσέγγιση!

 

Τι μας λέει, λοιπόν, το χαρτί με τη στατιστική του αγώνα Σάλκε – Ολυμπιακός; Καθώς η κατοχή της μπάλας δεν σε καταδικάζει, συνεχίζεις την ανάγνωση και «κολλάς» στους αριθμούς με τις τελικές προσπάθειες.

 

Το 27-6 υπέρ των Γερμανών, όχι μόνον «αθωώνει» τον Ρόι Κάρολ, αλλά δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για δεύτερη σκέψη, αφού φανερώνει ότι ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα.

 

Παρά τη διπλή ζώνη άμυνας, οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν πολλά «χτυπήματα» και για να καταλάβουμε την… αντιστοιχία στην προ διετίας εφιαλτική ανάμνηση του Παναθηναϊκού στο Καμπ Νου, η Μπαρτσελόνα είχε φτάσει σε 28 τελικές και έβαλε πέντε γκολ!

 

Τι δεν πήγε καλά στον Ολυμπιακό και παρουσιάστηκε τόσο ευάλωτος, αν και αγωνίστηκε με διπλή ζώνη άμυνας, τουτέστιν με οκτώ -μαζί με τον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς; Το σοβαρό «θέμα» για τους παίκτες του Ζαρντίμ είχε να κάνει με το περιβόητο tranzition. Σε απλά ελληνικά, με τη συμπεριφορά της ομάδας σε κάθε αλλαγή της φάσης. Από την άμυνα στην επίθεση και από την επίθεση στην άμυνα.

 

Παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη δραστηριότητα των «ερυθρολεύκων» περιορίστηκε στο μισό του γηπέδου αφού ο Ζαρντίμ δεν ανεβάζει ψηλά τις γραμμές του, εντούτοις όταν ο Ολυμπιακός ανακτούσε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να περάσει στον χώρο ευθύνης της Σάλκε, την έχανε με μεγάλη ευκολία και οι Γερμανοί πήγαιναν συνεχώς σε δεύτερες επιθέσεις, βρίσκοντας μάλιστα την άμυνα του Ολυμπιακού εκτός σχεδιασμού.

 

Μπορεί οι «κόκκινοι» να δέχτηκαν μόλις ένα σουτ εντός περιοχής από τον Χούντελαρ, ωστόσο ο Κάρολ είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του από την προσπάθεια του Χόλμπι, ή να περνάει λίγο έξω από την εστία του στα σουτ των Τζόουνς, Φαρφάν και Ντράξλερ.

 

Κάποια άλλα τα σταμάτησε ο ίδιος, αλλά στην απόπειρα του Φουκς δεν είχε σωστή αντίδραση και κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Το μεγάλο ζήτημα ήταν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έβγαιναν μπροστά μόνον με τους Αμπντούν και Μασάντο, οι οποίοι είχαν μεταξύ τους μια απόσταση κοντά στα 20 μέτρα, ενώ άλλα τόσα τούς χώριζαν από τον μοναδικό προωθημένο Κώστα Μήτρογλου.

 

Οι ακραίοι ανασταλτικοί χαφ Μανιάτης και Γκρέκο δεν ακολουθούσαν, ενώ οι πλάγιοι μπακ Τοροσίδης και Χόλεμπας δεν άφηναν το πόστο τους.

 

Με αυτά τα δεδομένα ο Ζαρντίμ έχει σχεδόν τρεις μήνες μπροστά του για να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στο Europa League και να δουλέψει περισσότερο στον τομέα της δημιουργίας! Μέχρι τότε τον περιμένει το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, όπου η συγκεκριμένη τακτική μπορεί να τον βοηθήσει να κρατήσει τη διαφορά στους οκτώ πόντους και σχεδόν να «σβήσει» το πρωτάθλημα από πολύ νωρίς.

 

Ομως, οι απαιτήσεις των οπαδών της ομάδας προφανώς και δεν θα σταματήσουν εδώ!

Scroll to top