Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Ο Ιανουάριος που μας έρχεται θα είναι, κατά τα φαινόμενα, ο μήνας της ξενιτιάς για τον Ορέστη Καρνέζη. Γιατί μπορεί να λέγονται και να γράφονται πολλά και για διάφορους, αλλά τούτη τη στιγμή είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού για τον οποίο υπάρχει επίσημη πρόταση στο… συρτάρι του Αλαφούζου.

 

Φυσικά, όχι άδικα. Από τη στιγμή που όσοι σκάουτερ ξένων ομάδων ήρθαν στο γήπεδο την εποχή του Φερέιρα για να παρακολουθήσουν αγώνα του Παναθηναϊκού τον ξεχώρισαν, λογικό και να τον ζητήσουν.

 

Ο διεθνής γκολκίπερ είναι τον τελευταίο καιρό σαν τη μύγα μες στο γάλα. Και ήδη μία μεγάλη ιταλική ομάδα έχει καταθέσει πρόταση λίγο κάτω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό. «Διευθύνσεις και ονόματα» δεν έχουν διαρρεύσει.

 

Κάποιες φήμες μόνο ανέφεραν τη Μίλαν. Ομως, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε ήδη στο στάδιο των διαπραγματεύσεων -πολύ κοντά στο τελικό o.k.

 

Οι «πράσινοι», βέβαια, προσπαθούν να πάρουν παραπάνω. Ενα ποσό γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, οι Ιταλοί (και όχι μόνο) γνωρίζουν ότι υπάρχουν (γενικώς στην Ελλάδα και ειδικώς στον Παναθηναϊκό) «ζόρια» και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν από τη μεριά τους τις συνθήκες.

 

Αυτή τη στιγμή τα μοναδικά «περιουσιακά στοιχεία» που υπάρχουν στην πράσινη ομάδα αφορούν το έμψυχο δυναμικό, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές. Εκ των πραγμάτων δεδομένο, λοιπόν, ότι όλοι οι «καλοί» πωλούνται… Οχι βέβαια «όσο όσο», αλλά στην καλύτερη δυνατή τιμή.

 

Η «τρύπα» των 30 εκατομμυρίων ευρώ είναι τεράστια, τα έσοδα μηδαμινά, η χρονιά «βγαίνει δεν βγαίνει» και η εκποίηση των παικτών μονόδρομος. Με τη διαφορά ότι δεν είναι και πολλές οι περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες έχουν δείξει ενδιαφέρον οι κάθε λογής σύλλογοι-αγοραστές.

 

Ο Καρνέζης είναι ενήμερος, αλλά και ξέρει καλά ότι σε τέτοιες περιστάσεις οφείλεις να μη «χάσεις το μυαλό», αλλά να μείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Αλλωστε, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μεταγραφών που έχουν χαλάσει ακόμα και την ώρα των υπογραφών των συμβολαίων.

 

Ταυτόχρονα, και επειδή το «ένα φέρνει το άλλο», ο Στέφανο Καπίνο, ο τερματοφύλακας-αποκάλυψη από την ακαδημία της Παιανίας στο περσινό πρωτάθλημα, (προ)ετοιμάζεται για πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Παναθηναϊκό, έχοντας και ο ίδιος, πλέον, πλήρη γνώση ότι η πόρτα της 11άδας είναι έτοιμη να του ανοίξει διάπλατα.

 

Το «θέμα Καρνέζη» είναι γνωστό σε αρκετούς μάνατζερ που γνωρίζουν την πιάτσα, αν και στην προκειμένη περίπτωση ο ατζέντης που εκπροσωπεί τον Καπίνο ξέρει και για έναν ακόμη λόγο.

 

Οι «πράσινοι», βλέπετε, έχουν χρέος να τον ετοιμάσουν και στην προκειμένη περίπτωση δεν αρκέστηκαν απλώς στην τετριμμένη φράση «κάνε λίγο υπομονή, θα έρθει κάποια στιγμή και η σειρά σου». Η «σειρά του» έρχεται και μάλιστα με βήμα ταχύ.

 

Παρεμπιπτόντως, πάλι καλά να λέει ο Παναθηναϊκός που στη συγκεκριμένη θέση έχει τουλάχιστον αξιόπιστη και καθόλα ελπιδοφόρα διάδοχη κατάσταση. Διότι σε άλλες θέσεις, που δεν αποκλείεται να υπάρξουν πωλήσεις-αποχωρήσεις, είναι κομματάκι διαφορετικά τα πράγματα…

Scroll to top