Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Πάνω που πήγε να γελάσει το χειλάκι των οπαδών της, η Λίβερπουλ φρόντισε να τους απογοητεύσει άλλη μια φορά. Η Γιουνγκ Μπόις ισοφάρισε στο Ανφιλντ ένα λεπτό πριν από το τέλος και με το 2-2 διατηρεί ελπίδες για πρόκριση.

 

Τώρα πια τα πράγματα είναι περίπλοκα, με τους Αγγλους να θέλουν πάση θυσία νίκη ή ισοπαλία. Αν χάσουν και ακριβώς το ίδιο κάνουν και οι Ελβετοί, τότε πηγαίνουν σε τριπλή ισοβαθμία, όπου δεν ευνοούνται. Αντίθετα, η Ανζί με το 2-0 επί της Ουντινέζε «καθάρισε».

 

Στη Ρώμη, ο Παναθηναϊκός είδε τις Λάτσιο και Τότεναμ να φέρνουν επιθυμητή ισοπαλία χωρίς τέρματα. Στο 5ο λεπτό, κακώς ακυρώθηκε γκολ του Μπέιλ ως οφσάιντ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο υπόλοιπο ματς, οι Ιταλοί ήταν αυτοί που έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Ακόμα κι έτσι, συνεχίζουν στον θεσμό.

 

Πάντως, την παράσταση έκλεψε ο παλιός άσος Πολ Γκασκόιν. Ο Αγγλος χαφ, που αγωνίστηκε και στους δύο συλλόγους, βρέθηκε στο «Ολίμπικο» για να παρακολουθήσει τον αγώνα και πριν την έναρξη, κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, όπου αποθεώθηκε απ' όλους τους φιλάθλους.

 

Αυτοκτονία και διασυρμός για τη Στεάουα, η οποία ήθελε ένα «Χ» με τη Στουτγκάρδη, αλλά ηττήθηκε στο Βουκουρέστι με 5-1! Σε συνδυασμό με το «διπλό» της Κοπεγχάγης στη Μόλντε, οι Ρουμάνοι κινδυνεύουν με αποκλεισμό στο ταξίδι τους στη Δανία, στις 6 Δεκεμβρίου.

 

Από τα χειρότερα γλίτωσε η Νάπολι στη Στοκχόλμη. Οχι μόνο δεν έχασε -αν και άξιζε- από την ΑΙΚ, αλλά στο 94′ έφυγε νικήτρια με πέναλτι του Καβάνι. Ετσι, περνάει από τον έκτο όμιλο, μαζί με την πρωτοπόρο Ντνίπρο.

 

Η Γκενκ με «διπλό» στην Ουγγαρία προκρίνεται στο 7ο όμιλο και μένει σίγουρα εκτός η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που αν και έπαιζε με παίκτη περισσότερο, έχασε με 3-0 από τη Βασιλεία.

 

Ακόμη χθες, προκρίθηκαν οι: Σπάρτα Πράγας, Λεβάντε, Φενέρμπαχτσε, Γκλάντμπαχ (2-0 στο τέλος τους φιλότιμους Κύπριους της ΑΕΛ), Νιουκάστλ, Μπορντό, Πλζεν και φυσικά η κάτοχος Ατλέτικο Μαδρίτης. Για έναν ακόμα αγώνα, ο Ρανταμέλ Φαλκάο έμεινε εκτός αποστολής. Ετσι, αν χρειαστεί, τον Γενάρη μπορεί να μεταγραφεί σε ομάδα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Scroll to top