Pin It

Το περίγραμμα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία των media που θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες ο Α. Τσίπρας

 

Του Νίκου Σβέρκου

 

getFile (10)Μετά τις προτάσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην παρουσίαση των προγραμματικών θέσεών του για τη λειτουργία των ΜΜΕ. Το περίγραμμα των προτάσεων, που θα παρουσιάσει σε εκδήλωση τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε με συνέντευξή του στο real.gr ο υπεύθυνος για ζητήματα επικοινωνίας του κόμματος, Βασίλης Μουλόπουλος.

 

«Ενημερωτική ζούγκλα» χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής το τοπίο στην ενημέρωση και δεσμεύτηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει το σύστημα διαπλοκής» ανάμεσα στα μεγάλα ΜΜΕ και την πολιτική. Περιέγραψε δε τον τρόπο, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχεύει στο να εφαρμόσει πλαίσιο για «διαφάνεια στη χρηματοδότηση, διαφάνεια στην ιδιοκτησία, διαφάνεια στη λειτουργία».

 

Οι άδειες στα κανάλια

 

Ο Β. Μουλόπουλος πρόσθεσε μάλιστα ότι «πρώτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να σπάσει το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών, την πλήρη ανομία που διατηρείται εδώ και 25 χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ‐ Ν.Δ.» με άμεση προκήρυξη για αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών «από μηδενική βάση».

 

Ο αρμόδιος για ζητήματα επικοινωνίας της Κουμουνδούρου μίλησε επίσης για «βρόμικο ρόλο που παίζει το ΕΣΡ, ιδίως τα τελευταία τρία χρόνια του Μνημονίου», καθώς «από Ανεξάρτητη Αρχή έχει μεταβληθεί σε yesmen της τροϊκανής κυβέρνησης». Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το Συμβούλιο «μοιράζει πρόστιμα σε σατιρικές εκπομπές που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση και στα μνημόνια και αθωώνει καραμπινάτες παραβιάσεις του ραδιοτηλεοπτικού νόμου».

 

Υποστήριξε μάλιστα ότι το επάγγελμα του «καναλάρχη, η τροϊκανή κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο κυρίως τρόπο να το καταστήσει άβατο προς τρίτους», ενώ σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση, δεσμεύτηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δημιουργηθεί «το πλαίσιο εκείνο που θα κάνει την ΕΡΤ ανεξάρτητη και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα της επιτρέπει να ασκεί κριτική και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

 

Ο Β. Μουλόπουλος, που εκτελεί και χρέη προέδρου του Δ.Σ. της «Αυγής», κατέληξε λέγοντας πως «το χειρότερο είναι ότι τα τηλεοπτικά μέσα έχουν μεταβληθεί στον ιδεολογικό βραχίονα του κόμματος του Μνημονίου» και έχουν ως βασική τους αποστολή «τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, τον εκφοβισμό της».

 

Επαφές με εκδότες 

 

Ο σχηματισμός του πλαισίου προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε μετά από σειρά επαφών που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και τα αρμόδια στελέχη της Κουμουνδούρου με τις ηγεσίες εκδοτικών ομίλων.

 

Τις προτάσεις θα παρουσιάσει ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο Cine Κεραμεικός, ενώ αναμένεται, εκτός του Βασίλη Μουλόπουλου, της πανεπιστημιακού Μαρίας Κομνηνού και της Ράνιας Σβίγκου από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, να λάβουν τον λόγο και άνθρωποι από όλο τον χώρο των ΜΜΕ.

 

 

 

 

 

Scroll to top