24/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Αμαλίας βάφτηκε κόκκινη

      Pin It

Σταθείτε ένα λεπτό! Κορόιδο είναι ο Αντώνης Σαμαράς να ψηφίσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εμπνεύσεως του συνονόματού του Ρουπακιώτη; Κατ' αρχάς δεν το πιστεύει. Ο ίδιος είναι δεξιός και ο εκ ΔΗΜΑΡ ορμώμενος υπουργός κουμμούνι και συμμορίτης. Κατά δεύτερον, θα έχει αντιδράσεις στο κόμμα του στο οποίο συνωστίζονται η αναχρονιστική σάρα, η ξενοφοβική μάρα και το μισαλλόδοξο κακό συναπάντημα. Τρίτον και σπουδαιότερο, θα χάσει ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και δεν είναι καιρός για τέτοια. Ο Τσίπρας καραδοκεί, γοητεύει έναν έναν τους ξένους, πολύ θέλει να πείσει και τους ιθαγενείς;

 

Αλλωστε ο Σαμαράς δεν είναι ρατσιστής. Δεν φταίει όμως ο ίδιος αν η χώρα έχει γεμίσει σκυλάραπες. Χθες μόλις διάβαζε στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας άκρως επαινετικά σχόλια για την κυβέρνησή του. Η χώρα είναι πρώτη στη βία κατά των μεταναστών. Πρώτη στην ατιμωρησία που εξασφαλίζουν στους δράστες τα σώματα ασφαλείας. Πρώτη στα βασανιστήρια. Πρώτη στην άγρια καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων. Εδώ κάνει κρα για διεθνείς διακρίσεις, θα απεμπολήσει αίφνης τόσες πρωτιές;

 

Λαιμητόμο ας αναζητήσουν άλλοι. Αυτός είναι πρωθυπουργός και δεν ρισκάρει τις επιτυχίες που κατέκτησε με εργώδεις και επίμοχθες προσπάθειες. Για την Ελλάδα και τη σωτηρία της ρε γαμώτο. Κάτι τέτοια ακούνε τα μετέωρα και προμηνύουν για σήμερα βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα με αραιή ή πυκνότερη συννεφιά.

 

Ο καιρός αύριο σε αδρές γραμμές θα είναι αίθριος. Λίγα νέφη θα σκιάσουν τον ουρανό το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Ανοιξιάτικες μπόρες θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Ο υδράργυρος θα ανηφορίσει και τα πελάγη θα ταράξει πουνέντες 3 έως 5 και τοπικά, κυρίως στα νότια, 6 Μποφόρ.

 

Υλακές Μεϊμαράκη κατά οπλοφορούντων εθνοσωτήρων: «Εχω δώσει σαφέστατη εντολή στους αστυνομικούς. Οποιος βουλευτής δεν πειθαρχεί δεν θα του επιτρέπουν την είσοδο». Τέξας γίναμε. Σαλούν. Κατά το «μην πυροβολείτε τον πιανίστα» θα τοποθετηθούν στο Κοινοβούλιο ειδικές επιγραφές για την περίσταση. «Μην σημαδεύετε τον ομιλητή», «απαγορεύονται τα σμπάρα στον ερωτώντα», «όχι κουμπούρια στον προεδρεύοντα».

 

Νταλαβέρι να γίνεται. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το τι θα συμβεί εάν κάποιος βουλευτής αρνηθεί να παραδώσει το όπλο και επιχειρήσει να εισέλθει ως αστακός στη Βουλή, ο Βαγγέλας απάντησε: «Λέω στους βουλευτές να μην τολμήσουν να μπουν στη Βουλή, γιατί θα κατέβω εγώ ο ίδιος στην πύλη και θα τους βγάλω έξω. Θα τους ξεφωνίσω, δίνοντας μάλιστα το όνομά τους στη δημοσιότητα». Κι αν δεν υπακούσουν, θα τους καλέσει σε μονομαχία.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top