Pin It

Ανοιξε η ηλεκτρονική πύλη υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, οι οποίες πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά από το σύνολο των φορολογούμενων μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

 

Με κατεπείγουσα εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυαραγάνη, οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων –κυρίως λόγω τεχνικής αδυναμίας- για τις οποίες αποφασίζει ο έφορος. Μόνο οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην Εφορία, με υποχρεωτική ενημέρωση του Μητρώου πριν από την υποβολή τους.

 

Οι κωδικοί των χρηστών του taxisnet που κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα ισχύσουν μέχρι 30.8.2013 για την υποβολή κάθε είδους δήλωσης.

 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες του taxisnet για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων, εισοδήματος νομικών προσώπων, εντύπων ΚΒΣ, εκτύπωσης δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και εκκαθαριστικών σημειωμάτων, καθώς και ειδοποίησης πληρωμής ή επιστροφής φόρου, προσωποποιημένης πληροφόρησης και έκδοσης φορολογικής ενημερότητας, δεν θα είναι διαθέσιμες από 16.00 έως 21.00, στις 27 και 30 του μήνα.

 

Scroll to top