28/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Χωρίς «άνωθεν εντολές»

      Pin It

Ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος σε επικοινωνία που είχε μαζί μας διέψευσε τις πληροφορίες περί απόφασής του να μη μεταδοθεί αυτοτελές θέμα σε πρωινή εκπομπή, σχετικό με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «RealNews» για «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 

Οσο για το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων (12.00) υποστηρίζει ότι δεν προβλήθηκε ρεπορτάζ, καθώς δεν υπήρχαν επίσημες αντιδράσεις των κομμάτων. Οταν υπήρξαν, το θέμα μεταδόθηκε κανονικά στις 15.00 χωρίς παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος απλώς ζήτησε να κάνει μια δήλωση, όπως και έγινε. Ο κ. Σαββίδης πάντως τονίζει ότι είχε προηγηθεί συνομιλία του με τον Β. Θωμόπουλο (διευθυντής ειδήσεων), ο οποίος αρχικά είχε αρνηθεί με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για πρωτοσέλιδο εφημερίδας χωρίς επίσημες αντιδράσεις κομμάτων.

 

Οταν του αντέτεινε ότι έχει δημιουργηθεί ζήτημα και ότι θα έκανε δήλωση ο ίδιος ως πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, τον παρέπεμψε στον κ. Λιάτσο ο οποίος έδειξε πράγματι θετική διάθεση. Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ότι ενώ προετοιμαζόταν θέμα για την κυριακάτικη πρωινή εκπομπή «ΝΕΤ παντού», αυτό κόπηκε με «άνωθεν εντολή». Καθένας λοιπόν μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, αλλά καλό θα ήταν να το ψάξουν εκεί στην ΕΡΤ γιατί, αν μη τι άλλο, κάποιος εμφανίζει ότι υπάρχουν άνωθεν εντολές… ΣΩ.ΜΑ

Scroll to top