Pin It

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να αποδείξουν ότι δεν συνδράμουν στη δημιουργία «ακροδεξιού τόξου»

 

Του Νίκου Σβέρκου

 

Κατά του πρωθυπουργού στρέφει τα βέλη της η αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι εκείνος προσωπικά ανέλαβε τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ «να δείξουν τώρα αν εννοούσαν αυτά που έλεγαν τόσο καιρό» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη όχι μόνο να απαντήσει στην άνοδο της ρατσιστικής βίας, αλλά κυρίως στα κοινωνικά ερείπια του μνημονίου, παρά τις κενές περιεχομένου και ουσίας τεχνητές ενέσεις αισιοδοξίας».

 

Στελέχη πάντως του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν μετά το πέρας της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων ότι «θα φανεί τα επόμενα 24ωρα αν αυτή η εικόνα αδιεξόδου εντός της τρικομματικής συγκυβέρνησης ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Η Κουμουνδούρου παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις ώστε να εξαγάγει και συμπεράσματα για τον βαθμό προσκόλλησης των δύο μικρότερων εταίρων στη Ν.Δ., προσθέτοντας ότι «στη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν χωρούν μισόλογα» και επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως «τώρα διαμορφώνεται ένα “τόξο” που περιλαμβάνει τη Ν.Δ. και την ακροδεξιά, τη Χρυσή Αυγή». Προσέθεταν δε ότι «εντός των επόμενων ημερών θα γίνει ξεκάθαρο αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι πολιτικά και ιδεολογικά διατεθειμένοι να συνδράμουν στη σύσταση αυτού του “τόξου”, που θα επιβάλλει ακροδεξιά, επιθετική ατζέντα και πολιτικές πρακτικές καθημερινά».

 

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, διά του Νότη Μαριά, δεν θέλησαν να σχολιάσουν τα περί αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. «Παρά το δήθεν success story που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και τις υποσχέσεις Σόιμπλε για επενδύσεις στην Ελλάδα, οι συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου και οι επιλεκτικές διαρροές προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων κατά του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού και την επιβολή απολύσεων στο Δημόσιο ενόψει της άφιξης της τρόικας σε λίγες ημέρες» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ.

 

ΚΚΕ: ενδοκυβερνητικές δηλώσεις 

 

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σχολίαζε ότι «οι όποιες διαφωνίες στη συγκυβέρνηση, γύρω από το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τη συνολική αντιλαϊκή ατζέντα της σύσκεψης και τη συμφωνία των εταίρων στα νέα αντιλαϊκά μέτρα». Ο Περισσός διέκρινε δε και «ενδοκυβερνητικές ζυμώσεις» που υπηρετούν τη διαδικασία «αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και άλλους στόχους σε βάρος του εργατικού-λαϊκού κινήματος».

 

 

 

Scroll to top