Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, από την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να μη χορηγήσει την απαιτούμενη περιβαλλοντική άδεια προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα του ΟΛΠ για την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας προς τη νότια πλευρά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός πληροφορήθηκε την εμπλοκή όταν έλαβε, όπως και ο ΟΛΠ, σχετική επιστολή από το ΥΠΕΚΑ και έκπληκτος διάβασε ότι το υπουργείο ζητά την εκπόνηση νέας μελέτης συγκριτικής αξιολόγησης εναλλακτικών θέσεων, ανάμεσα στις οποίες αναφέρονται το Λαύριο, η Ελευσίνα, ο Φαληρικός Ορμος κ.ά. Μια πικρία δικαιολογημένη κατά πολλούς, καθώς λίγες ημέρες πριν, στις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε, ένα από τα θέματα που τον απασχόλησαν ήταν και η αναμενόμενη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο από το ΕΣΠΑ.

 

Και ενώ το έργο για τις τρεις νέες θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων τρίτης γενιάς «παγώνει» προς το παρόν, την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το θέμα της εξαγγελίας που έχουν κάνει εδώ και καιρό τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης όσο και ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης για τη δημιουργία νέου λιμανιού κρουαζιέρας στην Αττική. Τη δική του απάντηση έδωσε χθες στο Posidonia Sea Tourism Forum ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης: «Σε κύρια πύλη τουρισμού και πολιτισμού της χώρας θα μετασχηματιστεί το λιμάνι κρουαζιέρας του ΟΛΠ μέχρι το 2021».

 

[email protected]

Scroll to top