29/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με τα 6 εκατομμύρια του ΣΚΑΪ

      Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Ακόμη και χορηγία… χωρίς λεφτά σκέφτηκε ο Αλαφούζος για να μπορέσει να πάρει αδειοδότηση ο Παναθηναϊκός. Θα πάει αύριο ένα χαρτί στην επιτροπή της ΕΠΟ, από το οποίο θα φαίνεται ότι ο δικός του ΣΚΑΪ αποφάσισε να δώσει χορηγία στον επίσης δικό του Παναθηναϊκό. Γύρω στα 6 εκατ. ευρώ.

 

Βέβαια, το πιθανότερο είναι να μην μπουν ποτέ αυτά τα λεφτά στο ταμείο της ομάδας. Ο πρόεδρος, όμως, θα έχει ένα καλό επιχείρημα στα χέρια του: «Ορίστε, κύριοι, βρήκαμε λεφτά από ένα μεγάλο κανάλι, άρα θα διαθέτουμε ένα ποσό που χρειάζεται για τα λεγόμενα “εγγυημένα μας έσοδα”, ώστε να καλύψουμε κάποια από τα ανοίγματά μας τη χρονιά που έρχεται!»

 

Ξέρει ότι κανένας δεν θα καθίσει να ελέγξει μετά αν πράγματι θα βγουν αυτά τα 6 εκατ. από τα ταμεία του ΣΚΑΪ για να πάνε στον Παναθηναϊκό. Ετσι θα κυλήσει η σεζόν και… του χρόνου βλέπουμε!

 

Φυσικά και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει λεφτά. Κι αυτή είναι η ουσία…

 

Αλλο ωραίο παραμύθι με άσχημο τέλος, ο Παναθηναϊκός και η Παιανία… Ο Αλαφούζος νόμιζε ότι ο Βαρδινογιάννης θα του… την χάριζε επειδή… δεν θα είχε τι να την κάνει. Ομως, έπεσε (και πάλι!) έξω. Ενα ακόμη θέμα στο οποίο έκανε λάθος εκτιμήσεις. Και τώρα, βρίσκεται μπροστά σ' ένα επιπλέον αδιέξοδο από τα πολλά που δημιούργησε φέτος – αποτέλεσμα της γενικότερης άγνοιάς του και της αδυναμίας του να χειριστεί καταστάσεις. Μετά την πόρτα που έφαγε, λοιπόν, άρχισε να λέει δεξιά κι αριστερά ότι θα ψάξει… αλλού για οικόπεδο, ώστε να χτίσει… νέο προπονητικό. Με τι λεφτά πάλι, δεν το εξηγεί. Γιατί αυτό είναι πάντα το πρόβλημα με την ομάδα από τότε που… απελευθερώθηκε από τα βαρδινογιαννικά δεσμά. Η έλλειψη χρημάτων.

 

Αλλωστε, τώρα καταλαβαίνει πόσο ακριβό σπορ είναι αυτό με το οποίο έμπλεξε…

 

Η επόμενη εκκρεμότητα έχει να κάνει με το γήπεδο της Λεωφόρου, όπου μπορεί να γίνονται έργα, αλλά ακόμη υπογραφές με τον ερασιτέχνη δεν έχουν πέσει.

 

Γενικά, τίποτα δεν πάει για τον Παναθηναϊκό όπως το σχεδιάζει η διοίκησή του. Και φυσικά προς το παρόν οι μεταγραφές γίνονται στο μιλητό. Οσο τζάμπα κι αν είναι, όμως, οι παίκτες που θα έρθουν (γιατί τζάμπα θα είναι…), πριν υπογράψουν θέλουν κι αυτοί το κάτι τις τους. Για παράδειγμα, λένε οι κακές γλώσσες, ότι ο Φυτανίδης αρνείται να πει το «ναι», επειδή δεν έχουν να του δώσουν 15 χιλιάδες ευρώ προκαταβολή!

 

Αυτό είναι άλλωστε και το πρόβλημα με την αδειοδότηση. Ναι μεν η ομάδα έχει τακτοποιήσει -διακανονίσει όλες τις λεγόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές της, αλλά τα έσοδα που έχει να περιμένει τη νέα σεζόν δεν φτάνουν για να την βγάλει η ΠΑΕ καθαρή. Γι' αυτό δεν πήρε άδεια, έψαξε να βρει τον δυνατό χρηματοδότη, δεν τα κατάφερε, και τώρα αναγκάζεται να καταφύγει στο κόλπο με τα υποτιθέμενα λεφτά του ΣΚΑΪ.

 

Γενικά, στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει ρευστό ούτε για δωρεάν μεταγραφές, καθώς, για να έρθουν άλλοι παίκτες, πρέπει να φύγουν μερικοί «ακριβοί» από τους παλιούς που κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να τους αποζημιώσει…

 

Την ίδια ώρα στην ΠΑΕ τα μόνα έσοδα που περιμένουν είναι από τα διαρκείας, με την ελπίδα ότι θα τους φτάσουν να πληρώσουν εκείνους που δουλεύουν για την ανακατασκευή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!

 

Scroll to top