Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Ανέτρεψε τα δεδομένα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο θέμα της αδειοδότησης. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης πέτυχε να μπει στη διαδικασία ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο και πλέον έχει ένα πολύ δυνατό χαρτί στα χέρια του, που θα του επιτρέψει να πάρει η ομάδα την άδεια συμμετοχής της στο Europa League.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 

Την Τετάρτη 22 Μαΐου εξετάστηκαν οι φάκελοι των ομάδων από το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΣ ήταν μία από τις μισές ομάδες της Superleague, στις οποίες η επιτροπή άναψε «κόκκινο» φως. Αιτία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΠΑΕ προς το Δημόσιο ύψους 500.000 ευρώ. Οι συνέπειες της απόφασης ήταν ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη στιγμή που αγωνίζεται στα πλέι οφ και η απαγόρευση μεταγραφών.

 

Το επόμενο βήμα ήταν να καταθέσει έφεση, η οποία εκδικάζεται αύριο από τη δευτεροβάθμια επιτροπή.

 

Πριν από αυτό όμως, ο Χριστοβασίλης, και αφού τα… άκουσε για τα καλά από τους οπαδούς της ομάδας, έκανε την κίνηση που μπορεί να αποδειχτεί «ματ». Με επιστολή που έστειλε προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 24 Μαΐου, ζητούσε την παρέμβαση τη δική του όσο και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα «ώστε να εξεταστεί κατά ύψιστη προτεραιότητα το αίτημά μας (σ.σ. ένταξης στη διαδικασία ρύθμισης) και να γίνει δεκτό, έως την Τρίτη 28.5.2013».

 

Ετσι και έγινε. Η ΠΑΕ πήρε χθες το χαρτί που διαβεβαιώνει τη ρύθμιση των οφειλών σε δόσεις και πλήρωσε το 50% των υποχρεώσεών της προς το Εφορία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στη αυριανή εκδίκαση των εφέσεων, ο φάκελος θα είναι εκτός απροόπτου κομπλέ και φυσικά οι πιθανότητες να πάρει την άδεια πολύ μεγάλες.

 

Αν τελικά οι Ηπειρώτες πάρουν το «ΟΚ», τότε οι προσπάθειες του Γιάννη Αλαφούζου για έξοδο του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη ουσιαστικά πέφτουν στο κενό.

Scroll to top