30/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Aπόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Βολές εκ των έσω

 

Ερώτηση στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σ. Κεδίκογλου και στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη για τη χορήγηση από το ΕΣΡ άδειας ουσιαστικά εθνικής εμβέλειας στο «ΑΡΤ TV» (πρώην Τηλεάστυ) του Γ. Καρατζαφέρη κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου. Κάνει αναφορά στις πάνω από δύο δεκαετίες που δεν έχουν δοθεί άδειες στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τονίζοντας ότι τέλος Ιουνίου λήγει άλλη μία παράταση για τις «περιβόητες προσωρινές άδειες» ρωτά: «Η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει με όρους διαφάνειας και νομιμότητας τη χορήγηση αδειών σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ ή με ευθύνη της θα παρατείνει έτι περισσότερο το εδώ και είκοσι χρόνια καθεστώς αλληλο-ομηρίας επιχειρηματιών ηλεκτρονικών ΜΜΕ με το πολιτικό σύστημα; Ποια είναι η νομική αιτιολογία της απόφασης 241/2013 του ΕΣΡ με την οποία κρίνεται αναγκαίο να δοθεί άδεια πανελλαδικής εμβέλειας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ART TV, πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ; Πώς αξιολογείτε την κατηγορία εκ μέρους της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας ότι “η απόφαση υπερβαίνει τα όρια της νομοθετικής εξουσιοδότησης και των αρμοδιοτήτων” του ΕΣΡ;»

 

Σάντας και Γλέζος

 

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας την επέτειο από την υποστολή της ναζιστικής σημαίας στην Ακρόπολη από τον Απόστολο Σάντα και τον Μανώλη Γλέζο (30 Μαΐου 1941), ψηφιοποίησε και ανέβασε στις ιστοσελίδες www.ert-archives.gr και www.ert.gr ένα επεισόδιο από τις «Εκπομπές που αγάπησα» του Φρέντυ Γερμανού (παραγωγή 1993). Πρόκειται για το επεισόδιο που ήταν αφιερωμένο στην εκπομπή-αφιέρωμα της σειράς «Πρώτη σελίδα» (1982), με προσκεκλημένους τον Μανώλη Γλέζο και τον Απόστολο Σάντα.

 

Οι δύο ήρωες της Εθνικής Αντίστασης μίλησαν για την κορυφαία αντιστασιακή τους πράξη, περιέγραψαν το κλίμα της εποχής και αποκάλυψαν το πώς γεννήθηκε η ιδέα της πρώτης αντιστασιακής πράξης της Ευρώπης. Για την αντιστασιακή πράξη των δύο ανδρών μιλούν ο Αντώνης Μοσχοβάκης, ο οποίος αναφέρεται στη συνάντησή τους την επόμενη μέρα της επιχείρησης και ο Κώστας Μικρουλέας, γιος του εισαγγελέα Ηλία Μικρουλέα, ο οποίος αναφέρεται στις πιέσεις που άσκησαν οι Γερμανοί στον πατέρα του προκειμένου να τους παραδώσει τους δράστες.

 

Για τα παιδιά

 

Στον Ραδιομαραθώνιο που διοργάνωσαν η UNICEF και η Ελληνική Ραδιοφωνία για τον εμβολιασμό των παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων συγκεντρώθηκαν 100.000 ευρώ. Οι καταθέσεις όμως συνεχίζονται μέσω sms (στέλνοντας έως αύριο τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 54234 με χρέωση 1,23 ευρώ ανά μήνυμα), καλώντας στο σταθερό 901.11.17.17.17 (αυτόματη χρέωση 3,67 ευρώ/κλήση), μέσω διαδικτύου (wwwunicef.gr) αλλά και καταθέτοντας στους λογαριασμούς που παραμένουν ανοιχτοί σε όλες τις τράπεζες.

 

Στο κάλεσμα αλληλεγγύης ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 2.000 πολίτες, που επικοινώνησαν με το τηλεφωνικό κέντρο δωρεών του Ραδιομαραθώνιου. Ο Ραδιομαραθώνιος, που ξεκίνησε προχθές στις 07.00 και ολοκληρώθηκε στις 21.00, φιλοξενήθηκε από όλες τις συχνότητες της ΕΡΑ (Πρώτο, Δεύτερο Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Φωνή της Ελλάδας, Φιλία, Kosmos και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς), ενώ συμμετείχαν και 75 μεγάλοι δημοτικοί και ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από όλη τη χώρα.

Scroll to top