30/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΟΟΣΑ παίρνει ο άνεμος

      Pin It

Πάμε Λουκέτο

 

Του Λάκη Μπέλλου      twitter.com/pamelouketo

 

Από τη μια έχουμε τον Γιώργο Προβόπουλο, που ο άνεμος αισιοδοξίας για την Οικονομία μας σηκώνει στα ύψη και από την άλλη είναι ο ΟΟΣΑ που μας γκρεμίζει από εκεί, ζντουπ!

 

Ο διοικητής της ΤτΕ στην έκθεσή του ήταν ολόιδια ζωγραφιστός με τον Σαμαρά που έχει μιλήσει για «success story», που είναι πια η εθνική μας έκφραση, μην ειπωθεί ότι έχει αντικαταστήσει την εθνική μας λέξη.

 

«Η λέξη GREXIT αντικαταστάθηκε προσφάτως από την λέξη GRECOVERY» μας είπε στην έκθεση ο «Προβό» και τρέχαμε πάλι αλαφιασμένοι στα λεξικά.

 

Ο ΟΟΣΑ πάλι, παρότι διεθνής οργανισμός, μίλησε στη γλώσσα μας: «Μάγκες, μη μασάτε. Τι GRECOVERY και τρίχες success story. Μην σας παραμυθιάζουν. Η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2014 και μάλλον θα χρειαστείτε κι άλλα φράγκα να δανειστείτε, μη σας πω κι άλλο Μνημόνιο και σας στείλω. ΟΟΣΑ σπίκινγκ».

 

Συγγνώμην από τον Τσίπρα, αλλά έχει μπλέξει τις συνιστώσες του. Αυτό βρήκε να πει και να ζητήσει από τον Σαμαρά; Το ντιμπέιτ και η τηλεμαχία – μονομαχία μάς μάραναν. Ξύπνησε δηλαδή κάποιος Ελληνας το πρωί και είπε «Αχ, θα γίνει η τηλεμαχία Σαμαρά-Τσίπρα»; Κανένας, ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας το αναρωτήθηκε.

 

Από την άλλη, σωστότατα τα χώνει, επειδή ο Αντωνάκης δεν πατάει το πόδι του στη Βουλή. Ή για να ακριβολογούμε, πιο κοπανατζής πρωθυπουργός δεν υπάρχει. Πιο συχνά πάνε οι μαθητές στα θεωρεία της Βουλής παρά αυτός στα πρωθυπουργικά έδρανα.

 

Μια φορά μάλιστα ο φρούραρχος δεν τον αναγνώρισε στην είσοδο : «Ε, ψιτ, πού πάτε!», του φώναξε. «Σαμαράς, ο πρωθυπουργός», του απάντησε.

 

Και χειροκροτήματα στον Τσίπρα που θέλει να του πει και για το «success story». Οχι πια άλλο «success story»!

 

Σουξέ μεγάλο είχε ο Κουβέλης στο δελτίο του «Μέγκα». Εκλαψε μάλιστα για την ανεργία που αυτός προκαλεί.

 

Στα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, μίλησε χθες το βράδυ ο Σαμαράς, στο Μέγαρο Μουσικής. Σωστά αντιληφθήκατε: είπε ότι η Ελλάδα είναι το «success story» του καλοκαιριού.

 

Από τις «Τέσσερις Εποχές» του Βιβάλντι ακούστηκε στην αίθουσα μόνο το «Καλοκαίρι». Για τις υπόλοιπες εποχές ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στον ΟΟΣΑ.

 

Υπάρχει και κάτι ευχάριστο όμως από ΟΟΣΑ και Προβόπουλο. Συμφωνούν ότι η ανεργία είναι το «success story» της χώρας μας και θα ξεπεράσει το 28%. Ας έρθει τώρα να μας πιάσει η μεγάλη μας αντίπαλος Ισπανία!

 

…………………………………………………………………………….

 

Ελεος! Οχι πια άλλο «success story»!

 

 

Scroll to top