Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Το σκληρό πρόσωπο των οπαδών του ΠΑΟΚ είδε ο Ιβάν Σαββίδης χθες το βράδυ στην Τούμπα. Μάλιστα, για πρώτη φορά το ένιωσε από πολύ κοντά, διασχίζοντας το εξαγριωμένο πλήθος. Και θα πρέπει να κατάλαβε ότι οι απαιτήσεις του κόσμου από αυτόν είναι πάρα πολλές, χωρίς πειράματα και πισωγυρίσματα.

 

Κακά τα ψέματα, η φετινή σεζόν ήταν πειραματική. Με προπονητή τον Δώνη, που από την πρώτη μέρα ήταν υπό κρίση, με ενίσχυση το Γενάρη την τελευταία στιγμή για να καμφθούν οι αντιδράσεις των οπαδών μετά την εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη και στο φινάλε με… σύνθεση ανάγκης στο τεχνικό τιμ για να εξασφαλίσει η ομάδα την πρωτιά στα πλέι οφ, όλα φαίνεται να τελειώνουν στραβά.

 

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τον… σχεδιασμό στο πόδι με τη χθεσινή ήττα-σοκ από τον Ατρόμητο του Ναπολεόνι. Αλήθεια, ο Ιταλός δεν είχε θέση στον ΠΑΟΚ ή το μυαλό όλων στην Τούμπα έχει χώρο μόνο για παικταράδες;

 

Ο Ατρόμητος είχε δουλέψει στην παραμικρή λεπτομέρεια, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ λαβωμένο από τις πολλές απουσίες με κάρτες, προϊόν σε μεγάλο βαθμό της απειθαρχίας στην ομάδα, η οποία φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο όταν ο υπηρεσιακός τεχνικός Γιώργος Γεωργιάδης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Φωνάζαμε όλοι από τον πάγκο να γυρίσουν πίσω και οι παίκτες πήγαιναν για τη νίκη».

 

Ο Σαββίδης, για να επιστρέψουμε εκεί από όπου αρχίσαμε, αν θέλει να υποστηρίξει την επένδυση που έχει κάνει στον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να πάρει τώρα σοβαρές αποφάσεις και να οργανώσει σε σωστές βάσεις την ΠΑΕ. Να ξεκαθαρίσει ρόλους. Ποιος είναι υπεύθυνος για ποιο πράγμα. Και να ορίσει ένα μακρόχρονο πλάνο.

 

Το θέμα, βέβαια, είναι βαθύτερο, αν σκεφτεί κανείς ότι άκουσε τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν δύο επιλογές του: τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα. Τα υβριστικά συνθήματα στους δύο βετεράνους μπορεί να έκαναν αίσθηση στον ίδιο, όχι όμως και στους γνωρίζοντες τα πράγματα στην Τούμπα. Θα μπορέσει να τους στηρίξει ο Σαββίδης; Και πόση υπομονή θα έχει για να το κάνει;

 

Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει. Οπως επίσης και το πώς θα καταφέρει να σταματήσει φαινόμενα, όπως η βροχή αντικειμένων και οι απειλητικές κινήσεις σε βάρος παικτών, κυρίως ενάντια σε Σαλπιγγίδη, Κλάους και Φωτάκη.

 

Και το ακόμη χειρότερο, το μπουκάλι που έπεσε στο κεφάλι του Γλύκου, κατά την αποχώρησή του, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά.

 

Ολα αυτά είναι δείγμα τού ότι αν δεν βρεθούν λύσεις, τότε ο νέος ιδιοκτήτης θα βλέπει συχνά – πυκνά οπαδούς να φωνάζουν και να κλοτσάνε το αυτοκίνητό του την ώρα που φεύγει, όπως έγινε με λίγους θερμόαιμους χθες…

 

Scroll to top