Pin It

Τραμπουκισμούς πράσινων οπαδών στα γραφεία της καταγγέλλει η ΕΠΟ

 

Από σαράντα κύματα πέρασε η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να πάρει την πολυπόθητη αδειοδότηση της ΕΠΟ για το νέο πρωτάθλημα.

 

Ομως η νίκη του είναι μισή, αφού αδειοδοτήθηκε και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θα παίξει τελικά του χρόνου στην Ευρώπη μαζί με Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ.

 

Το μόνο που μένει τώρα στους πράσινους είναι η δυνατότητα να κάνουν ελεύθερα μεταγραφές το καλοκαίρι και να σχεδιάσουν με άνεση το ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

 

Πάντως, οι Γιαννιώτες πρέπει τώρα να περάσουν και από άλλη ειδική επιτροπή της UEFA προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Europa League.

 

Ολα αυτά έγιναν, αφού αργά χθες το μεσημέρι ο υπεύθυνος των αδειοδοτήσεων Γιώργος Δημητρίου είχε εισηγηθεί στην 5μελή επιτροπή να μην περάσουν οι φάκελοι που είχαν κατατεθεί και από τον Παναθηναϊκό και από τον ΠΑΣ.

 

Ειδικότερα για την ομάδα του «τριφυλλιού» υποστήριξε πως από τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν παρουσίασε την εγγυητική επιστολή των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορούσε τουλάχιστον ο ίδιος να δώσει το πράσινο φως.

 

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι νομικοί εκπρόσωποί του δεν έκαναν δηλώσεις βγαίνοντας από τη συνεδρίαση της επιτροπής.

 

Ομως, μόλις έγινε γνωστή η αρνητική εισήγηση, καμιά 30ριά οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν ντου στα γραφεία της ομοσπονδίας κι άρχισαν να… ψάχνουν τον Δημητρίου με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο.

 

Στη συνέχεια αναζήτησαν τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, ο οποίος απουσιάζει στον Μαυρίκιο, στο συνέδριο της FIFA.

 

Τελικά ξέσπασαν πάνω σε δύο κοπέλες υπαλλήλους που βρέθηκαν μπροστά τους.

 

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία ώσπου έφτασαν δύο κλούβες με ΜΕΑτζήδες οι οποίοι έβγαλαν τους οπαδούς έξω από τα γραφεία.

 

Το γεγονός πυροδότησε πόλεμο ανακοινώσεων (δημοσιεύονται ολόκληρες δίπλα) μεταξύ ομοσπονδίας και ΠΑΕ την ώρα που η επιτροπή ακόμη συνεδρίαζε. Η μεν ΕΠΟ μιλάει για «τραμπουκισμούς» και «εκφοβιστικές μεθόδους», ο δε Παναθηναϊκός για «αυθόρμητη κίνηση αγωνιούντων οπαδών»!

 

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης ήταν αισιόδοξος από νωρίς: «Προσκομίσαμε τις ελλείψεις που υπήρχαν στο φάκελο σε πρώτο βαθμό και περιμένουμε απόφαση εντός της ημέρας. Αισιοδοξώ ότι θα πάρουμε την άδεια. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν την προσπάθεια να πάρουν την ευκαιρία για να βγουν στην Ευρώπη. Τα περισσότερα παιδιά είναι νέα στην ομάδα και θα πάρουν ώθηση για το μέλλον».

 

…………………………………………………………….

 

Και πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΕΠΟ και ΠΑΟ

 

Τα επεισόδια των οπαδών του Παναθηναϊκού εις βάρος των υπαλλήλων της ΕΠΟ προκάλεσαν ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

 

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πληροφορεί την κοινή γνώμη και κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι αδειοδοτήσεις ΠΑΕ δεν εξασφαλίζονται με τραμπουκισμούς, εκφοβιστικές μεθόδους και αισχρές ύβρεις, ακόμη και εναντίον γυναικών υπαλλήλων της ΕΠΟ. Δεν είμαστε διατεθειμένοι και δεν έχει κανένα νόημα να καταδικάσουμε ηθικά το ανήκουστο περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή. Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με τις αρχές και να συνδράμουμε στην ποινική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών, αυτής της πρωτοφανούς βιαιότητας».

 

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ενώ η επιτροπή συνεδρίαζε ακόμη, απάντησε ο Παναθηναϊκός:

 

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιθυμεί, ως ενδιαφερόμενη, να πληροφορήσει την κοινή γνώμη ότι αναμένει τη χορήγηση αδειοδότησης αποκλειστικώς και μόνο με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες εξάλλου θα κριθούν ΟΛΟΙ. Η ΕΠΟ για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σπεύδοντας να εκδώσει μια προσβλητική ανακοίνωση εμμέσως πλην σαφώς εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή μια αυθόρμητη κίνηση αγωνιούντων οπαδών της. Κάθε ενδιαφερόμενος, αλλά και η κοινή γνώμη εξίσου καλά γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός και η διοίκησή του είναι πάντα έτοιμοι να σταθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Το ερώτημα είναι εάν η ΕΠΟ και η διοίκησή της είναι το ίδιο έτοιμες. Τα πρόσφατα γεγονότα και στοιχεία δείχνουν ότι η απάντηση είναι μάλλον αρνητική».

Scroll to top