Pin It

ΛΕΥΚΩΣΙΑ Του Ακη Φάντη

 

Το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα, Κυριάκου Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings S.A. με διάταγμα κυπριακού δικαστηρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της Marfin.

 

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάνει λόγο για καταχρηστικές αγωγές, αναρμόδια κυπριακά δικαστήρια και προειδοποιεί ότι «δεν έχουν τύχη», καθώς «βρίθουν ανακριβών ισχυρισμών, νομικών ακροβασιών και αυθαιρεσιών» και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η MIG θα δικαιωθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και η αλήθεια θα λάμψει».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, η ειδική διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας Αντρη Αντωνιάδου, στο πλαίσιο των γενικών εντολών της, προχώρησε στην καταχώριση ενδιάμεσης αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και πέτυχε την έκδοση ενδιάμεσων διαταγμάτων εναντίον των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα, Κυριάκου Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings S.A. Τα εν λόγω διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Αρ. Αγωγής 8400/2012 και έχουν επιδοθεί στα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα.

 

Αυτά αποτελούνται από προστακτικά διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγώματος περιουσιακών στοιχείων εναντίον των κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους 3,79 δισ. € και για τον κ. Μάγειρα ύψους 1,5 δισ. €. Επίσης, αφορούν διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και διατάγματα που απαγορεύουν στη Marfin Investment Group Holdings S.A. να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.

 

Scroll to top