02/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Θέλεις γιατρό; Πλήρωσε!

      Pin It

Ο δήμαρχος Σκοπέλου ζητά από τους κατοίκους να καλύψουν με δικά τους χρήματα τη μισθοδοσία του

 

ΒΟΛΟΣ

Τους δημότες καλεί να πληρώσουν το… μάρμαρο ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ζητώντας τους να καλύψουν με δικά τους χρήματα την εξασφάλιση γιατρού στις περιοχές της Γλώσσας, του Νέου Κλήματος και του Εληος του νησιού, όπου, αν και προβλέπονται δυο θέσεις αγροτικών γιατρών, δεν είναι καλυμμένη καμία.

 

Ο δήμαρχος Σκοπέλου φαίνεται αποφασισμένος να λύσει το πρόβλημα με τον γνωστό πια τρόπο, ζητώντας δηλαδή να βάλουν το χέρι στην τσέπη και μάλιστα για τον λόγο αυτό προτίθεται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των κατοίκων. «Θα ερωτηθούν, δήλωσε, οι κάτοικοι εάν προτίθενται να συνδράμουν την προσπάθεια μόνιμης εξασφάλισης γιατρού, για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος, με κάποια μορφή διαχείρισης ιατρικών υπηρεσιών». Σύμφωνα με την πρόταση Μιχελή, στόχος είναι η εξασφάλιση της στέγης και της μισθοδοσίας ιατρού, με τη συνεισφορά των κατοίκων, προκειμένου να υπάρχει γιατρός σε μόνιμη βάση στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Παρά το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί δύο θέσεις αγροτικών γιατρών στο Περιφερειακό Ιατρείο της Γλώσσας, είχε καλυφθεί για κάποιο διάστημα η μία εκ των δύο, η οποία είναι και πάλι κενή από τον περασμένο Μάρτιο. Προκήρυξη της θέσης έγινε από το υπουργείο, αλλά κανένας αγροτικός ιατρός δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων οικισμών της Σκοπέλου είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένοι στο θέμα αυτό. Καθώς ήταν μήνες χωρίς γιατρό, αγροτικός ανέλαβε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο καθήκοντα και ένα μήνα μετά εγκατέλειψε αφού εγκρίθηκε το αίτημά της για κάλυψη οργανικής θέσης. Έτσι ο ίδιος ο δήμαρχος του νησιού ζητάει τώρα από τους κατοίκους, εφόσον επιθυμούν να έχουν εξασφαλισμένη ιατρική περίθαλψη, να το καλύψουν οι ίδιοι…

 

Ελένη Σταμούλη

 

 

 

Scroll to top