Pin It

Ολοκληρώθηκε η γνωμοδοτική διαδικασία του ΣτΕ σχετικά με τα 36 σχέδια Π.Δ. του υπουργείου Παιδείας που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά». Και τα 36 (23 για ΑΕΙ και 13 για τα ΤΕΙ) κρίθηκαν νόμιμα. Τα τελευταία επτά αφορούσαν τα ΑΠΘ, Πατρών, Ιωαννίνων, Κρήτης, ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου (που συγχωνεύονται), ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ ΣΕρρών που μετονομάζεται σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ΤΕΙ Κρήτης.

 

Τα Π.Δ. βρίσκονται στο γραφείο του υπουργού Παιδείας ο οποίος, μετά το ανακάτεμα που έκανε στα τμήματα και τις σχολές, επιχειρεί να λύσει τα σταυρόλεξα της κατανομής των περίπου 76.000 θέσεων που περιλαμβάνει υψηλού ρίσκου ακροβασίες πάνω στον κανόνα της μικρής αύξησης στα ΑΕΙ και της μεγάλης μείωσης στα ΤΕΙ. Ακόμα δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει την ημερομηνία παρουσίασης του αριθμού εισακτέων που, για πρώτη φορά στα χρονικά του συστήματος εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, θα γνωστοποιηθεί μετά τις πανελλαδικές.

 

Ο χρόνος τώρα πιέζει ακόμη περισσότερο, καθώς υπάρχουν και σοβαρά νομικά κωλύματα. Βάσει του σχετικού θεσμικού πλαισίου ορίζεται ότι η ανακοίνωση των εισακτέων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα από την έναρξη της προθεσμίας συμπλήρωσης του μηχανογραφικού. Η τελευταία προσδιορίζεται στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου. Συνεπώς μέχρι τις 15 Ιουνίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί επιτέλους οι παρεμβάσεις, αν και ορισμένες πληροφορίες τραβούν τον χρόνο αναμονής μέχρι τις 20 του μηνός.

 

Α.ΑΝΔΡ.

Scroll to top