07/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κυβέρνηση του πεζοδρομίου

      Pin It

Παραδόξως τον ΔενΔια-ταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης από τις μικρές συγκεντρώσεις- υπουργό Δημόσιας Αταξίας Νίκο ΔένΔια άφησαν ασυγκίνητο τα μοντέλα Βόρειας Ιρλανδίας και Σουηδίας κι έτσι στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που απέστειλε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας με θέμα τα συλλαλητήρια, δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που μόλις προχθές ο ίδιος άφηνε να διαρρεύσει ότι θα εφαρμοστούν.

 

Οι παπάδες, οι δεσπότες και οι διάκονοι, οι επιδημιολόγοι, οι αστίατροι και οι αφροδισιολόγοι δεν θα έχουν λοιπόν την αρμοδιότητα να κρίνουν πότε μια διαδήλωση είναι νόμιμη και πότε όχι. «Η εκτίμηση περί του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους της συνάθροισης και η δυνατότητα περιορισμού της σε μέρος του οδοστρώματος» ανήκει στους οικείους αστυνομικούς διευθυντές, οι οποίοι σε παρόμοιες περιπτώσεις αποδεικνύονται άκρως ανοίκειοι.

 

Ραβδομάντεις, και μάλιστα αλμπάνηδες, θα τους καταντήσει τους μπάτσους ο ΔενΔιας-αφηνίζω τις προθέσεις μου, πολιτικός τους προϊστάμενος ΔένΔιας. Κι αυτό επειδή τα κλομπ δεν προσφέρονται για ραβδοσκοπήσεις. Συνήθως κάνουν χοντρά λάθη στα νούμερα, όπως η τρόικα με τα μνημόνια· αλλά τι τα θες, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο σπανίως αναγνωρίζονται.

 

Εφεξής «σε πόλεις με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων δεν θα επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας» από ιδιαίτερα μικρές πορείες. Ο ΔενΔιας-σταυρώνομαι με διαδηλωτή και ΔενΔιας-αλεύω το παρεμπόριο ΔένΔιας σκοπεύει, φαίνεται, να τις περιορίσει στα ρείθρα των πεζοδρομίων. Αλλά σκάβει τον λάκκο του γιατί δεν γνωρίζει ότι «οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο· ενίοτε και οι κυβερνήσεις.

 

Ισχύ δεν έχουν οι παραπάνω ρυθμίσεις σε «συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή σε συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα». Σε άλλο μήκος κύματος εκπέμπει ο ΔενΔιας-κορπίζω παρελάσεις και παράτες υπουργός.

 

Εκτροχιάζονται συχνά από τον πατριωτικό τους χαρακτήρα οι παρελάσεις εσχάτως, με άκομψες αποδοκιμασίες συλλήβδην εναντίον του πολιτικού προσωπικού. Μήπως θα έπρεπε να τις απαγορεύσει εντελώς; Κι αυτό για τα κοινοβουλευτικά κόμματα τι το 'θελε; Είναι πονηροί οι καιροί. Σήμερα κυβερνάς κι αύριο σε τρώει η μαρμάγκα. Να δω τον ΔένΔια να διαμαρτύρεται στα καλντερίμια και ΔενΔια-κωμωδώ ποτέ ξανά την αφεντιά του.

 

Σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια τις μεταμεσημβρινές ώρες θα αναγκάσουν σήμερα τους διαδηλωτές να ανεβούν μόνοι τους στο πεζοδρόμιο. Στα νότια ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Βροχές και καταιγίδες προμηνύονται σε Αττική και Σαλονίκη. Αύριο στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα ρίξει καρεκλοπόδαρα αλλά προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Μαϊστροτραμουντάνα 3 έως 5 και τοπικά 6 Μποφόρ θα αφρίζει στα πελάγη. Κι όπως είπαμε. Απ' το πεζοδρόμιο.

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top