09/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κάλεσμα σε αντίσταση

      Pin It

Το μύνημα του Αλέξη Τσίπρα στην Εναλλακτική Σύνοδο, που γίνεται στο ΟΑΚΑ

 

 

geefvtFile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ενας άλλος κόσμος δεν είναι απλώς εφικτός. Είναι αναγκαίος. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας από εδώ και πέρα» ήταν η θέση του Αλέξη Τσίπρα στην προγραμματισμένη για χθες το βράδυ ομιλία του στην Εναλλακτική Σύνοδο Ευρωπαϊκών Κινημάτων που πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ.

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι επιβάλλεται σήμερα να δοθεί ένα τέλος στον εφιάλτη της λιτότητας και της κοινωνικής καταστροφής και ότι είναι αναγκαίος ο αγώνας για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους απέναντι στη βαρβαρότητα.

 

«Ο νεοφιλελευθερισμός επέβαλε την παγκόσμια κυριαρχία του, υποσχόμενος μια ανάπτυξη με βασικό εργαλείο την κερδοσκοπία του παρασιτικού κεφαλαίου. Δημιούργησε πλούτο για τους ελάχιστους. Σκόρπισε δυστυχία, ανισότητα και διαφθορά. Η Ελλάδα ήταν το πρώτο πειραματόζωο και εδώ δοκιμάζεται σε όλη της την ένταση η στρατηγική της λεηλασίας και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης. Εδώ καταργείται το ιστορικό κοινωνικό συμβόλαιο, διαλύεται το κοινωνικό κράτος, ξεπουλιέται στους καπιταλιστές το σύνολο των παραγωγικών πόρων της χώρας» είναι κάποια από τα σημεία στα οποία δίνει έμφαση ο Α. Τσίπρας, όπως και στο ότι το πείραμα αυτό είναι ήδη έτοιμο για εξαγωγή στην υπόλοιπη Ευρώπη και πως οι χώρες του Νότου, σύρονται ήδη από τα μνημόνια και τον κίνδυνο της χρεωκοπίας προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αγώνα και αντίσταση σε αυτή την τεράστιας κλίμακας επίθεση και, ως αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά, εκφράζει την αμέριστη στήριξη του ΚΕΑ στην Εναλλακτική Σύνοδο, αυτή την πλατιά και δημοκρατική διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα για μια δημοκρατική, οικολογική και φεμινιστική Ευρώπη.

Scroll to top