09/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αεριωθούμενο ο Παναθηναϊκός

      Pin It

«Εσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού με 51-64 στο ΣΕΦ – Ραντεβού ξανά αύριο στο ΟΑΚΑ

 

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα με στόχο την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός το έκανε στον… αέρα και μέσα στο ΣΕΦ.

 

Βασισμένος στις αλτικές ικανότητες του δίδυμου Λάσμε – Γκιστ , κατ’ αρχήν κυριάρχησε σε όλες τις φάσεις που παίχτηκαν πάνω από το ύψος της στεφάνης , εξάρθρωσε όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού και στο τέλος επικράτησε καθαρά και άνετα με 64-51. Ήταν η μεγαλύτερη (σε διαφορά) εκτός έδρας νίκη του επί του «αιώνιου» στην ιστορία των πλει οφ.

 

Με το 1-0 στις αποσκευές τους, οι «πράσινοι» , εκτός από ηθικό πλεονέκτημα, πήραν στα χέρια τους το πλεονέκτημα της έδρας. Ένα πλεονέκτημα που θα έχει αξία εάν και εφόσον το κεφαλαιοποιήσουν αύριο το βράδυ (21.00, ΝΕΤ), στην δική τους «φωλιά», όπου θα φιλοξενηθεί ο δεύτερος τελικός.

 

Ο Παναθηναϊκός χθες , εκτός από περισσότερη φρεσκάδα έπαιξε με και τακτική που θύμιζε κομπιούτερ. Ο Πεδουλάκης εκπόνησε ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με ακρίβεια από τους παίκτες του, Καθοριστικότερο σημείο, πέρα από την συντριπτική υπεροχή στον αέρα (41-35 υπέρ τους τα ριμπάουντ) , ο μεθοδικός τρόπος με τον οποίο ξεπερνούσαν τις πρώτες παγίδες που έστηναν οι γηπεδούχοι. Και τελείωναν με ασφάλεια. Πότε με καρφώματα και πότε με σουτάκια από το φτερό. Ο πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που παρακολούθησε το ματς από την άκρη του πάγκου έφυγε ενθουσιασμένος.

 

Για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε σε μια από τις χειρότερες φετινές επιθετικές βραδιές του, αποδείχθηκε το κενό του Λο ήταν καίριο και δυσαναπλήρωτο. Ο Αμερικανός μπορεί να ήταν στην 12αδα, αλλά προερχόμενος από γαστρεντερίτιδα, ήταν ανήμπορος να βοηθήσει . Έτσι ο Μπαρτζώκας στερήθηκε ένα εργαλείο με την ικανότητα να αλλάξει το ρυθμό σε ένα ματς που… στράβωσε από νωρίς. Από την στιγμή που οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι με διεισδύσεις, στα κρίσιμα σουτ τους έξω από την γραμμή των 6.75 ήταν κατά κόρον άστοχοι (4 στα 29) κι επιπλέον έχαναν και βολές (9 στις 19). Επαιζαν λες και έπαθαν κρίση πανικού.

 

Πάντως στο τέλος, παρά την πικρή γεύση, οι οπαδοί τους, τους κατευόδωσαν με χειροκρότημα , δείχνοντας ότι δεν ξεχνούν τον θρίαμβο του Λονδίνου, ότι τους πιστεύουν και ότι τίποτα τελειώνει από το πρώτο ματς.

 

Παρεμπιπτόντως με παρέμβαση του Υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη, μετά το ματς πέρασαν από τον καθιερωμένο έλεγχο ντόπινγκ 5 παίκτες από κάθε ομάδα αντί για δυο.

Scroll to top