Pin It

 Του Tάσου Τσατάλη

 

Ενα από τα μεγάλα… μυστήρια της διαδικασίας πτώχευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι τα φυσικά πρόσωπα στα οποία θα μεταφερθούν οι απαιτήσεις πιστωτών που δεν θα ικανοποιήσει η εκκαθάριση. Δηλαδή των συντριπτικά περισσότερων.

 

Το μυστήριο δεν αφορά το ποιοι θα είναι. Αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστό: όσοι είχαν δικαίωμα υπογραφής τουλάχιστον από το 2004 και μετά. Μόνο σε περίπτωση «διάρρηξης» του άρθρου 44 θα πάμε ακόμη πιο πίσω.

 

Εχουμε και λέμε λοιπόν… Δημητρέλος, Θανόπουλος, Αδαμίδης, Νικολαΐδης. Ανθρωποι που ήδη έχουν… επισκεφτεί τα δικαστήρια για χρέη της ΑΕΚ και κάποιοι από αυτούς είναι έξω με εγγύηση αυτή τη στιγμή. Οπως ο Δημητρέλος και ο Αδαμίδης.

 

Το μυστήριο αφορά το πώς, ενώ όλοι τους γνωρίζουν πού μπλέκουν, παρακολουθούν πλέον απαθείς τη διαδικασία. Στην περίπτωση μάλιστα του Δημητρέλου, πρωταγωνιστεί κιόλας, αφού δρομολογεί την εκκαθάριση.

 

Από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει κάποια υπόνοια έστω για ύπαρξη εγγυήσεων που να έχει πάρει κάποιος από αυτούς από τον Μελισσανίδη. Βέβαια, αυτά τα πράγματα συνήθως δεν μαθαίνονται, αλλά από όσο ψάξιμο έχουμε κάνει όλον αυτόν τον καιρό, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό. Προς το παρόν τουλάχιστον.

 

Από την άλλη, η λογική λέει πως όλοι τους θα… τρέχουν από δω και πέρα να καλυφθούν σε σχέση με τα περιουσιακά τους στοιχεία, έτσι ώστε να εμποδίσουν ενδεχόμενο κατασχέσεων.

 

Αν το διασφαλίσουν αυτό, τότε θα ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» για όποιον στραφεί εναντίον τους.

 

Γιατί θυμίζουμε πως η διαδικασία δεν είναι αυτεπάγγελτη, αλλά πρέπει να γίνουν σε βάρος τους αγωγές. Το ζήτημα είναι σε τι ιστορίες θα μπλέξουν κατόπιν σε προσωπικό επίπεδο με τη Δικαιοσύνη, δεδομένης της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις που θα πέσουν πάνω τους.

Scroll to top