09/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φιάσκο με Ντομίνγκος

      Pin It

Του Κ. Πετρωτού

 

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια επέστρεψε χθες το πρωί στην Πορτογαλία, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα στο θέμα του προπονητή του ΠΑΟΚ.

 

Ο ίδιος, μιλώντας στους συμπατριώτες του, αναφέρθηκε σε «διαφορά φιλοσοφίας» με τον επίσημο ΠΑΟΚ, κάτι που προέκυψε μέσα από τις συζητήσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς στην προ ημερών συνάντησή του με τους Τσιστιακόφ και Βρύζα στη Γερμανία είχε έρθει σε πλήρη συμφωνία.

 

Επιπλέον, αυτό που έβγαινε από κύκλους της ΠΑΕ -όχι επίσημα, πάντως, γιατί όλες αυτές τις μέρες τα στελέχη του ΠΑΟΚ συμπεριφέρονταν σαν να μην υπήρχε θέμα Ντομίνγκος- είναι πως η συμφωνία δεν χάλασε για οικονομικούς λόγους ή για διαφορές σε ζητήματα ποδοσφαιρικής λογικής.

 

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι οι στενοί συνεργάτες του Σαββίδη (Ζαγοράκης – Βρύζας σίγουρα, με επιφύλαξη ο Τσιστιακόφ που κάνει ξεχωριστά τετ α τετ με τον μεγαλομέτοχο) αιφνιδιάστηκαν από την αναχώρηση του Πορτογάλου. Αυτό που έβγαινε είναι πως δεν υπήρχε έτοιμη εναλλακτική λύση.

 

Πάντως, ο Σαββίδης, που πήρε μόνος του την απόφαση, άρα ξέρει και… τους λόγους, την ώρα που «έσκασε» η είδηση για το ναυάγιο με Ντομίνγκος, συνόδευε τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλο στη Μονή Παναγίας Δόβρας έξω από τη Βέροια. Εκεί, σε όσους τον ρωτούσαν, έλεγε ότι τις επόμενες μέρες θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου να μιλήσει για όλα και φυσικά για το θέμα του προπονητή.

 

Οπως ήταν φυσικό τα σενάρια για Φερνάντο Σάντος στον πάγκο φούντωσαν και πάλι…

 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως εντύπωση προκαλούν οι λεπτομέρειες για την τακτική που ακολουθούσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός ο Ντομίνγκος τις μέρες που βρισκόταν από τη Θεσσαλονίκη.

 

Στο ξενοδοχείο τον έβγαζαν πάντα μέσα από το parking, ενώ όταν έμπαινε στο αυτοκίνητο, του ζητούσαν να… σκύβει για να μην τον βλέπει ο κόσμος την ώρα που περνούσε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης! Ολα αυτά σαφώς και ενόχλησαν τον 44χρονο τεχνικό.

 

Συνοψίζοντας, η ουσία του ζητήματος δεν βρίσκεται σ' αυτό καθαυτό το ναυάγιο της λύσης Ντομίνγκος, αφού ο ΠΑΟΚ θα καταλήξει τελικά σε κάποιον προπονητή.

 

Το πρόβλημα που αναδεικνύεται αφορά στην κάκιστη λειτουργία σε επίπεδο κορυφής, με χρονοβόρες διαδικασίες: Να συμφωνήσουν πρώτα ο Ζαγoράκης, ο Βρύζας και ο Τσιστιακόφ, στη συνέχεια οι δύο τελευταίοι να βολιδοσκοπήσουν τους στόχους και στο τέλος να εγκρίνει ο Σαββίδης!

 

Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει έτσι, είναι, βέβαιο ότι θα τρέχει και δεν θα φτάνει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Scroll to top