06/12/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εμπρηστική απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

Του Φώτη Παπούλια Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό άναψε η ανακοίνωση-απάντηση του κόμματος της Ν.Δ. στην πρόσκληση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή επέτειο.
      Pin It

Του Φώτη Παπούλια

 

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό άναψε η ανακοίνωση-απάντηση του κόμματος της Ν.Δ. στην πρόσκληση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή επέτειο της δολοφονίας του 16χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

 

Η νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή της επισήμανε:

 

«Το ξέσπασμα της κοινωνίας, με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Σήμερα που η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο. Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν».

 

Η απάντηση δεν άργησε να έλθει από το κόμμα της Ν.Δ. Με ανακοίνωσή της απαντούσε χρησιμοποιώντας εμπρηστική φρασεολογία:

 

«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών. Αλλωστε οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης έχουν φροντίσει ως άλλοι δωσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους… Να είναι σίγουροι οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση και οι Ελληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα «άκρα» να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».

 

Αμεση ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της Ν.Δ. απαξιούμε να απαντήσουμε. Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού». Την ίδια ώρα στη Βουλή οι βουλευτές του αποχωρούσαν από τη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής δημόσιας διοίκησης καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. ότι παίζει με τη φωτιά.

 

Η Ν.Δ. ανταπάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα εδώ και τώρα: Καταδικάζει τη σημερινή ανακοίνωση της νεολαίας του, που καλεί σε εξέγερση; Ολα τα άλλα είναι υπεκφυγές».

 

Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος είπε ότι «όπως δεν σχολιάζει ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ, έτσι δεν σχολιάζει και ανακοινώσεις της Ν.Δ.».

 

Κύκλοι της Ν.Δ. όμως έλεγαν στην «Εφ.Συν.» ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τέτοιες ανακοινώσεις, αναγκάζεται λοιπόν να τις κάνει το κόμμα». Στο ερώτημα γιατί θέλησαν να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό, η απάντηση των ίδιων κύκλων ήταν «καλύτερα η φασαρία να γίνει τώρα με χαρτοπόλεμο (δηλαδή ανταλλαγή ανακοινώσεων) παρά να μπεί αύριο (σήμερα) μπουρλότο σε κάποια τράπεζα». Κατά την εκτίμησή τους, μέσω, έστω, αυτής της εμπρηστικής ανακοίνωσης το κλίμα θα εκτονωθεί εκ προοιμίου.

 

Εκτίμηση την οποία απέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι «είναι επιλογή πόλωσης, δεν έχει προηγούμενο, προδίδει πανικό και περιμένουμε πώς θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

 

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στελέχη της Ιπποκράτους σχολίαζαν στην «Εφ.Συν.» ως εξης:

 

«Δεν θέλουμε να πάρουμε την πλευρά κανενός, δεν συμμετέχουμε στο πινγκ πονγκ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που πολώνει το κλίμα και στόχο έχει να διατηρήσει την ψευδαίσθηση του διπολισμού μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ». Και χαρακτήριζαν αφενός την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ «προκλητική και αμοραλιστική», αφετέρου την απάντηση της Ν.Δ. «ατυχέστατη, ανατριχιαστική και εμφυλιοπολεμική».

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Α. Παπαδόπουλος δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι «το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας πρέπει να κάνει τον πολιτικό κόσμο να συμβάλει στην ομαλότητα και στη δημοκρατία. Να μην αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης και συγκρούσεων».

 

Scroll to top