Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Το πρώτο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς μετά το 1-0 της Εθνικής την Παρασκευή με τη Λιθουανία είναι ότι εξασφαλίσαμε τη 2η θέση που μας πάει σε μπαράζ, επειδή (προσέξτε!) την ίδια ώρα η Σλοβακία έφερε 1-1 με το… Λιχτενστάιν!

 

Εκείνο που προσπαθούμε να κρύψουμε είναι ότι με βάση την αρχική κλήρωση παίζουμε μόνοι μας και καταφέρνουμε να τερματίσουμε δεύτεροι και βλέπουμε. Θα θυμάστε ορισμένοι, τότε που μας έκανε πλάκα ο Πλατινί και μας έλεγε ότι… διαλέξαμε μόνοι μας τους αντιπάλους μας για να είναι οι χειρότεροι που μπορούσαν να μας τύχουν… Ε, λοιπόν, μ' αυτούς τους χειρότερους στον όμιλο, είμαστε τρεις βαθμούς πίσω.

 

Με τον Σάντος προπονητή δεν θα μπορούσε να γίνει και τίποτα καλύτερο. Οι αριθμοί λένε πως αυτό το 1-0 είναι η δέκατη νίκη της Εθνικής μας με το ίδιο σκορ! Και φυσικά, με άθλιες εμφανίσεις κατά κανόνα – αποτέλεσμα των γερασμένων και ξεπερασμένων πια χαφ που δεν λένε να αφήσουν χώρο στους καινούργιους καθώς τους έχουν καταδικάσει να περιμένουν στον πάγκο ή στην εξέδρα. θα δούμε λοιπόν πότε θα ευαρεστηθούν ο κύριος Καραγκούνης κι ο κύριος Κατσουράνης να αποχωρήσουν: Ταχτσίδης, Κονέ, Φορτούνης, Νίνης περιμένουν με τον φόβο ότι στο μεταξύ… θα έχουν μεγαλώσει και οι ίδιοι.

 

Χαλάλι όμως… Το παν είναι να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ο «Κάρα» με τον «Κατσούρ» και να αποθεώνονται επειδή κατάφεραν πράγματα που ο Δομάζος, ο Παπαϊωάννου, ο Δεληκάρης, ο Κούδας δεν τολμούσαν να τα δουν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Κι ας ήξεραν τριπλάσια μπάλα από τους σημερινούς…

 

Φαντάζεστε τη φιέστα που θα στήσει ο Γιώργαρος επιστρέφοντας από τη Βραζιλία – αν πάει… Κανένας δεν θα τολμάει μετά να αμφισβητήσει την ποδοσφαιρική του ιδιοφυΐα!

 

Οπως έλεγε, άλλωστε, κι ο Κατσουράνης προχθές καλαμπουρίζοντας με τον εαυτό του… «και εγώ βαρέθηκα να μας βλέπω. Λίγο υπομονή και βλέπουμε». Αντε… να δούμε.

 

 

 

Scroll to top