10/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Ούκιτς τού έδειξε τον δρόμο

      Pin It

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 (63-52) στο ΟΑΚΑ, κρατώντας ξανά τον Ολυμπιακό… χαμηλά!

 

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Με τον Λένο Ούκιτς να βγάζει τα κάστανα απ' τη φωτιά την ώρα που η ομάδα έδειχνε μπλοκαρισμένη και πιεσμένη, ο Παναθηναϊκός έκανε το δεύτερο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Βασισμένος στη συμπαγή του άμυνα που έπαιζε με το μυαλό του αντιπάλου, κράτησε ακόμη μια φορά τον Ολυμπιακό σε χαμηλό σκορ, βρήκε προσωπικότητες και τον τρόπο να πετύχει περισσότερους πόντους (63-52) και έφτασε στο πρώτο «ματς μπολ». Την Τετάρτη (21.00) στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα τραβήξει το τελευταίο του χαρτί για να παραμείνει ζωντανός και οι «πράσινοι» θα πάνε χωρίς άγχος.

 

Το μεγαλύτερο μερίδιο στη νίκη το δικαιούται όπως είπαμε ο Ούκιτς. Με 17 πόντους, με 4/7 τρίποντα και με 4 ασίστ ήταν αυτός που απομόνωνε τον εκάστοτε προσωπικό του αντίπαλο (κυρίως τον Σπανούλη) και σημείωνε προσωπικά καλάθια, ή έβγαζε φάσεις για τους ακροβολισμένους συμπαίκτες του. Σαν να τους έλεγε… «Δώστε μου την μπάλα και καθαρίζω»! Ηταν τόσο μεγάλη η απόδοσή του, που ο φυσικός ηγέτης του «τριφυλλιού» Δημήτρης Διαμαντίδης φάνηκε μόνο στο καθοριστικό τρίποντο που πέτυχε με τη δεύτερη συνεχόμενη προσπάθεια κι έκανε το σκορ 58-50. Η αρχή του τέλους.

 

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι. Η εξέδρα μπήκε στην εξίσωση, την σκυτάλη πήρε ο Μπράμος (3/4 τρ.) και την έδωσε στον Κάρι (8 π.) που έβαλε τη δική του πινελιά την ώρα που ο αντίπαλος άρχισε να ξεφυσάει.

 

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που μπορεί να τεθεί ενόψει του τρίτου αγώνα στο ΣΕΦ και κατ’ επέκταση για την τύχη των τελικών. Ο Ολυμπιακός έχει τις ανάσες και τα κουράγια να επιστρέψει; Γιατί χθες είχε ένα καλό διάστημα στη δεύτερη περίοδο, αλλά ξεθύμανε γρήγορα.

 

Η κούραση επηρέασε το μυαλό και κατά συνέπεια τις επιλογές του. Εχανε αιφνιδιασμούς, λέι απ, δεν διάβαζε σωστά, δεν είχε έναν παίκτη να τον πάρει από το χέρι και να του δώσει ένα εύκολο καλάθι για να τον ξελαμπικάρει.

 

Πρώτη φορά ήταν τόσοι παίκτες του μαζί σε κακή μέρα: Πρίντεζης, Περπέργλου (μαζί οι δυο τους σούταραν 2 στα 18), Σλούκας, Αντιτς και πάει λέγοντας. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει το ποιος Λο θα εμφανιστεί την Τετάρτη. Γιατί η περιπέτειά του είναι φανερό ότι αποσυντόνισε όλο το οικοδόμημα. Με Σπανούλη και Χάινς να παλεύουν χωρίς βοήθειες δύσκολα μπορεί κανείς να περιμένει περισσότερα.

 

………………………………………………………………

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Τι έγινε; Μήπως… ενοχλούμε;»

 

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τους τόνους της κουβέντας για τη διαιτησία μετά τη δεύτερη σερί ήττα του. Τόσο στα αποδυτήρια όσο και στη συνέντευξη Τύπου. Ειδικά ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας επέμεινε πως «ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, προφανώς εξαιτίας της πίεσης της έδρας και των γεγονότων που συνέβησαν, άλλαξαν τα κριτήρια στα σφυρίγματα».

 

Μάλιστα, την ώρα που μιλούσε, μόλις αισθάνθηκε πως ο συνάδελφός του Αργύρης Πεδουλάκης χτυπούσε νευρικά το χέρι του στο τραπέζι, γύρισε και του είπε: «Τι έγινε; Μήπως ενοχλούμε που λέμε ορισμένα πράγματα;».

 

Παράλληλα, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έκανε λόγο για διαλόγους του διαιτητή Αναστόπουλου με τον Διαμαντίδη που φάνηκαν από την τηλεόραση την ώρα του παιχνιδιού και για το «ντου» του Θανάση Γιαννακόπουλου στην ανάπαυλα. Ταυτόχρονα επικαλέστηκε τη δικαιολογία του κομισάριου Νίκου Καρούση ότι οι «γκρι» καθυστέρησαν να βγουν για το δεύτερο ημίχρονο εξαιτίας επίθεσης που δέχθηκαν. Είναι προφανές ότι τα πνεύματα οξύνονται επικίνδυνα εν όψει του ματς της Τετάρτης.

 

«Τι μπάσκετ να παίξεις εδώ, ρε παιδιά;», ακούστηκε να φωνάζει ο Βασίλης Σπανούλης μέσα στα αποδυτήρια.

 

Κι ο Μπαρτζώκας: «Νιώθουμε ότι δεν μας σέβονται. Από εκεί και πέρα λόγω της διαιτησίας μεταφέρεται ένας εκνευρισμός που δυστυχώς δεν μπορούμε απόλυτα να τον ελέγξουμε. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω επειδή είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Ζητάμε ίδια κριτήρια».

 

——————————————–

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«Παίξαμε με το μυαλό του Ολυμπιακού»

 

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατά κύριο λόγο προσπάθησε να αντικρούσει τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία.

 

«Κερδίσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια γιατί παίξαμε με το μυαλό του Ολυμπιακού. Εμείς του το χαλάσαμε και όχι η διαιτησία. Πρέπει να λέμε την αλήθεια και να μη γυρίζουμε σε παλιές μεθόδους. Το αγωνιστικό πλάνο μας είναι να πάρουμε την μπάλα από τα χέρια του Σπανούλη και να την πάμε σε παίκτες λιγότερο έμπειρους. Αυτό είναι που αποδίδει», υπογράμμισε.

 

Παράλληλα έκανε ειδική μνεία στον Λάσμε που έπαιξε αφυδατωμένος, γιατί από το πρωί έκανε εμετούς. Αλλά και στον Κάρι επειδή «στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτός που ηρέμησε το παιχνίδι μας».

 

Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, όλοι προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι «ο τίτλος κρίνεται στις 3 νίκες».

 

«Συγχαρητήρια στον Αργύρη, τα παιδιά και τον κόσμο. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Η πίστη στην ομάδα δίνει ώθηση για πτήση τίτλου. Πάμε για μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση και νίκη τίτλου στο ΣΕΦ», δήλωσε ο πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο κάθισε δίπλα στον πάγκο της ομάδας.

 

«Με τους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός δεν μπορείς να επαναπαύεσαι. Το ματς ήταν δύσκολο. Εμείς το κάναμε πιο εύκολο στο τέλος. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι», συμπλήρωσε ο πρωταγωνιστής των νικητών, Λένο Ούκιτς.

 

 

Scroll to top