Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Σύμπνοια, ομόνοια, ενότητα. Οι οργανωμένοι οπαδοί των τριών μεγάλων ομάδων της Κωνσταντινούπολης συνεχίζουν να αντιστέκονται και να διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη και το Σάββατο που αποφάσισαν να κάνουν ξεχωριστές πορείες, ουσιαστικά στο τέλος της μέρας βρέθηκαν αγκαλιασμένοι ενάντια στον κοινό εχθρό.

 

Οι οπαδοί της Φενέρ ήταν οι πιο πρωτότυποι, καθώς ναύλωσαν καράβι προχθές το απόγευμα και διέσχισαν τον Βόσπορο εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους. Μπορεί οι σημαίες και τα πανό να είχαν τα χρώματα της ομάδας τους (κίτρινα-μπλε), αλλά ανάμεσα στους φανατικούς διακρίνονταν και φίλοι της Γαλατά, φορώντας εμφανίσεις της δικής τους ομάδας!

 

Την ίδια ώρα ο σύνδεσμος οπαδών της Μπεσίκτας, «Casmi», ξεκίνησε τη δική του πορεία από το γήπεδο της ομάδας, που κατέληξε στην πλατεία Ταξίμ. Το βράδυ ενώθηκαν μαζί τους και οι υπόλοιποι ποδοσφαιρικοί «αλλόθρησκοι» της Κωνσταντινούπολης. Πέρα από τα συνθήματα που θυμίζουν γήπεδο, η ατμόσφαιρα έγινε ακόμη πιο οπαδική με το άναμμα εκατοντάδων καπνογόνων.

 

Σιγά σιγά φίλοι και άλλων ομάδων συμπορεύονται με το πλήθος που διαμαρτύρεται καθημερινά στην Πόλη, καθώς εθεάθησαν οπαδοί της Ορντουσπόρ αλλά και της Μπούρσασπορ!

Scroll to top