13/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Μου την είχανε στημένη»

      Pin It

Της Μαρίας Δήμα

 

 

gebgttFile

Με βαριές καταγγελίες ξέσπασε για ακόμα μία φορά χθες ο πρώην υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, κάνοντας λόγο για στημένη επιχείρηση δολοφονίας -πολιτικής, προσωπικής και οικογενειακή, σε παρέμβασή του στη δίκη που διεξάγεται για τη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος επί θητείας του στο υπουργείο. Αφορμή για το νέο ξέσπασμα του Ακη Τσοχατζόπουλου στάθηκε η ανάγνωση στο δικαστήριο του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τα υποβρύχια το οποίο εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2011.

 

Αμέσως μετά ο πρώην υπουργός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, καταγγέλλοντας στημένη επιχείρηση εξόντωσής του προσθέτοντας: «Το κατηγορητήριο της Βουλής είναι ένα κείμενο σκοπιμοτήτων, με το οποίο επιδιώκεται ένας υπουργός να διωχθεί και να καταδικαστεί στο πλαίσιο της κάθαρσης που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., που χειραγώγησαν το Κοινοβούλιο για να παρανομήσει». Η εισαγγελέας κυρία Αδειλίνη επισήμανε στον πρώην υπουργό ότι δεν κατηγορείται για πολιτικές αποφάσεις, ενώ ο πρόεδρος Χρήστος Κατσιάνης είπε στον Ακη Τσοχατζόπουλο ότι αυτά θα τα πει στην απολογία του.

 

«Προσπάθησα να σας ενημερώσω γιατί το κατηγορητήριο σε βάρος μου είναι ψευδές και πλαστό. Κατασκευάστηκε από μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης κατ' εντολή του Μάρκου Μπόλαρη (πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής)», απάντησε ο πρώην υπουργός, για να του επισημάνει ο πρόεδρος: «Ο,τι έκαναν, έκαναν. Τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης να κάνει το καθήκον της».

 

Εισαγγελέας (Αδειλίνη): Εσείς βάλατε ποτέ κατά του συστήματος, γιατί τώρα βάλλετε;

 

Η δίκη συνεχίζεται.

Scroll to top