Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο! Η ομοσπονδία του κανόε καγιάκ ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι τον… θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο οποίος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της Πολωνίας από τις 5 Ιουνίου, όταν είχε βρεθεί λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Βέβαια πρόκειται για ένα απαράδεκτο λάθος, αφού ο Κιλιγκαρίδης βρίσκεται ακόμα στη ζωή.

 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αντώνης Νικολόπουλος, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως υπήρξε λάθος συνεννόηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή Ζντίσλαβ Ζούμπσκι.

 

«Με ενημέρωσε ότι ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Ζητώ συγγνώμη και από εσάς και από την οικογένειά του γι' αυτό το τεράστιο λάθος».

 

Ο 37χρονος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ είναι κλινικά νεκρός, καθώς διαπιστώθηκε ότι πάσχει από οξεία λευχαιμία. Οι γιατροί είχαν πάρει την απόφαση να του αφαιρέσουν τη μηχανική υποστήριξη, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία της Πολωνίας για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά την τελευταία στιγμή η ελληνική πρεσβεία στην Βαρσοβία, σε συνεργασία με το προξενείο και το υφυπουργείο Αθλητισμού, κατάφεραν να πάρουν παράταση για ακόμη μία μέρα.

 

«Από το υπουργείο Αθλητισμού φεύγει τώρα (σ.σ. χθες) και πάει κάποιος γιατρός εκεί για να συνδράμει στην Πολωνία» συνέχισε ο Νικολόπουλος. Οπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση της υγείας του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτούνται άμεσες αποφάσεις, αφού, όπως αναφέραμε, η πολωνική νομοθεσία προβλέπει αποσύνδεση του ασθενή από τη στιγμή που κρίνεται κλινικά νεκρός.

 

Scroll to top