Pin It

Από «πατάτα» σε «πατάτα» το πάνε στην κυβέρνηση ως προς το θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ. Χθες, ξημερώματα, κάποιος… φωτεινός εγκέφαλος θεώρησε καλό να ανεβάσει στις συχνότητες που διέθετε η ΕΡΤ ένα πρόχειρο (επιεικέστατα) λογότυπο της ΝΕΡΙΤ.

 

Κάτι όμως που είναι παράνομο καθώς μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχει συσταθεί ο νέος φορέας, αλλά ούτε καν έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Μόλις λίγα 24ωρα πριν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρέδιδε μαθήματα περί παράνομης εκπομπής καναλιού χωρίς άδεια, για να δικαιολογήσει το σχετικό e-mail που έστειλε σε όσους μετέδιδαν το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Το λογότυπο αποσύρθηκε άρον άρον και έπειτα κυβερνητικά στελέχη υποστήριζαν ότι το λάθος το έκανε η Digea.

 

Σε καταγγελία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προχώρησαν τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών και των Συνεργαζόμενων Ενώσεων Τύπου επισημαίνοντας «ότι στο κανάλι 52 της Digea έχει ανεβεί παρανόμως σήμα, με μπάρες, λέγοντας ότι πρόκειται για συχνότητα της ΝΕΡΙΤ, εταιρείας την οποία η κυβέρνηση προορίζει ως διάδοχο της ΕΡΤ και η οποία νομικά δεν υφίσταται. Καταγγέλλουμε ως παράνομη αυτή την ενέργεια της κυβέρνησης, που αποσκοπεί να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τη Βουλή, το ΣτΕ και τον ελληνικό λαό και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες σε βάρος της ΕΡΤ και των εργαζόμενων σε αυτή».

 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο «για νέα συνταγματική εκτροπή» και διερωτώνται ποιος έδωσε την εντολή στην Digea και αν αποτελεί αυτό πειρατεία «από αυτούς που ομνύουν στη νομιμότητα [...] Ποιος οδηγεί τον πρωθυπουργό να γίνει τηλε-πειρατής;»

 

Για «πράξη τηλεπειρατείας εκ μέρους του πρωθυπουργού» έκανε λόγο και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια νομιμότητας…» Οι βουλευτές του κόμματος Δ. Παπαδημούλης, Δ. Στρατούλης, Ζ. Κωνσταντοπούλου κατέθεσαν και ερώτηση για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Με αυτήν ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό: «Οι πρόσφατες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη διακοπή της ΕΡΤ είναι σύμφωνες με το Κοινοτικό Δίκαιο; Ή μήπως το επιχείρημα των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας δεν περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό δίκαιο; Τηρούνται οι διατάξεις του νόμου για τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων;» ΣΩ.ΜΑ.

 

[email protected]

 

Scroll to top