19/06/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο πόδι τα εννέα σημεία

      Pin It

Χρονογράφημα 

 

Του Πέτρου Μανταίου

 

Αλλού παπάς, αλλού τα ράσα είναι τα εννέα σημεία που πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στους δύο συνεργαζόμενους αρχηγούς, Φώτη Κουβέλη και Βαγγέλη Βενιζέλο, στη χθεσινή συνάντηση των τριών με κυρίαρχο θέμα την ΕΡΤ και το κλείσιμό της. Σαν να γράφτηκαν στο πόδι. Πρωτεύον ζήτημα για τον πρωθυπουργό ο νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης (άρα το κλείσιμο της ΕΡΤ, κι ας ψεύδονται όσο τραβάει η όρεξή τους περί του αντιθέτου!). Νέος φορέας που φίλη ονομάτισε σκωπτικά: ΝΔΤ (Νέα Δημόσια Τηλεόραση ή, κατά πρόθεση, Νεο-Δημοκρατική Τηλεόραση) και… ΔΝΤ (Δημόσια Νέα Τηλεόραση ή ό,τι άλλο υπονοούν τα αρχικά…).

 

Χωρίς αστεϊσμούς, γιατί η στενή ομάδα των πέντε που περιβάλλει τον πρωθυπουργό και μαζί του κυβερνά τον τόπο, δεν είναι αστεία υπόθεση, είναι… σκοτεινή οθόνη που εκπέμπει θλίψη και μελαγχολία στις πιο δεξιές συχνότητες που γνώρισε η συντηρητική παράταξη μετά τη μεταπολίτευση (και απορώ πώς οι, όσοι απομένουν ακόμα, καραμανλικοί δεν βγάζουν λέξη!). Χωρίς αστεϊσμούς λοιπόν, τα εννέα σημεία που προτείνει ο πρωθυπουργός στους δύο… συγκυβερνώντες αρχηγούς (επρόκειτο να συζητηθούν σήμερα) είναι προσβολή στους άμεσους αποδέκτες και εμπαιγμός στον ευρύτερο αποδέκτη, τους πολίτες που ανησυχούν για το παρόν και αγωνιούν για το αύριο.

 

Η παρατήρησή μου, περί προσβολής και εμπαιγμού, δεν αφορά το «ψητό», που είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ και η αντικατάστασή της με φορέα επιθυμητό στην εξουσία (άρα ανεπιθύμητο στον πολίτη!), αφορά τα «μεζεδάκια» που… καλοπιάνουν τους συνδαιτυμόνες και είναι: μία… φλαμπέ συζήτηση περί… φιλοσοφίας και προγράμματος της… ΝΔΤ (ποιος αλήθεια θα την κάνει; ο Λαζαρίδης ή ο Μπαλτάκος;), μία με… κρύα σάλτσα συνεργασία με BBC για τεχνογνωσία (θυμίζω ότι παλιά συνεργασία είναι σε… κατάψυξη 35 χρόνια!), κυρίως, το… κονσομέ για καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης∙ ό,τι πρέπει για πρώτο κεράκι γενεθλίων! Αν και πολύ φοβάμαι ότι θα μείνουμε στο πρώτο…

Scroll to top